Suomessa kritisoitu Lauri Ylönen kiittelee: Amerikassa minua kannustetaan
Kulttuuri
Suomessa kritisoitu Lauri Ylönen kiittelee: Amerikassa minua kannustetaan
The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylönen on viime aikoina niittänyt mainetta ennen kaikkea suunnittelemillaan taloilla ja intohimoisella suhtautumisellaan arkkitehtuuriin.
Julkaistu 15.11.2017
Apu

The Rasmus -yhtyeen Lauri Ylönen on viime aikoina niittänyt mainetta ennen kaikkea suunnittelemillaan taloilla. Taloprojektit ovat keränneet myös kritiikkiä. Ylösen räppäri Elastiselle suunnitteleman talon ongelmista on uutisoitu laajalti, minkä lisäksi arkkitehtipiireissä on kritisoitu hänen osaamistaan.

Viime vuosikymmenellä Ylönen oli paljon pidättyvämpi kuin nyt. The Rasmuksella riitti hittejä ja keikkoja, mutta ehkä paineet menestyksen toistamisesta olivat ajoittain varsin kovia. Nyt hän muistuttaa taloista – tai bändinsä uudesta The Dark Matters -albumista – puhuessaan aikuistunutta versiota pikku-Laurista. Taustalla on myös elämän siirtyminen osittain rapakon taakse.

Oletko saanut Yhdysvalloissa asumisesta uutta itseluottamusta?

– Kyllä se varmaankin vaikuttaa, Ylönen vastaa.

– Siellä on kannustava ilmapiiri ja asenne sen suhteen, että voi tehdä monenlaista. Laulajat näyttelevät, ja muut ovat innoissaan: ”Mahtavaa, uusi aluevaltaus!” Samalla tavalla minun taloprojekteihinikin suhtaudutaan.

Ehkä meillä nähdään vielä Amerikan-versio Laurin talot -tv-ohjelmasta?

– Ehkä… 

Intohimoa Ylösellä riittää, mutta hän joutuu jakamaan sen moneen asiaan. Viime vuosi oli erityisen vaativa. The Rasmus teki levyä, Ylönen suunnitteli taloa ja teki tv-ohjelmaa – ja sukkuloi kahden mantereen välillä, myös hyvin raskaiden henkilökohtaisten haasteiden rasittamana.

– Kun tekee The Rasmusta, talonrakennuskuvioita, on perheenisä ja hoitaa avioeron, niin siinä onkin aika paljon, että saa pään pysymään kasassa. Mutta se on pysynyt, Ylönen sanoo.

Ylönen erosi muusikkona, näyttelijänä ja käsikirjoittajana tunnetusta Paula Vesalasta vuosi sitten. Nyt hän odottaa perheenlisäystä uuden kumppaninsa Katriina Mikkolan kanssa.

Teksti: Pasi Kostiainen

Kommentoi »