Tuulilasi

Suomen suurin vaihtoautokauppias vaihtoi nimeä – pörssi kutsuu?


Kamux Oy on vaihtanut nimensä Kamux Suomi Oy:ksi. Yhtiön nimi vaihtui kaupparekisterin mukaan 29.3.
Teksti Niko Rinta
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Nimenvaihdos on kosmeettinen, mutta saattaa enteillä yhtiön pörssiin listautumista. Helmikuussa maailmalle levisi markkinatieto, jonka mukaan Kamuxista enemmistön omistava pääomasijoittaja Intera Partners valmistelisi listautumista. Arvioiden mukaan kohteena olisi Helsingin pörssi. Kamux ei ole kommentoinut tietoa.

Kamux on kasvanut viime vuosina rajusti pääomasijoittajien tuella. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa ja Saksassa, ja se haluaa kasvaa Euroopan suurimmaksi vaihtoautokauppiaaksi.

Kamuxin bisnesmalli luottaa vahvasti nettikauppaan, ja yhtiö on edelläkävijä mm. käytettyjen autojen kotitoimituksissa. Lisäksi aggressiivinen hinnoittelu ohjaa kauppaa: Kamuxin varasto vaihtuu nopeasti.

"Kun myy satasen halvemmalla, kysyntä seuraa", luonnehti esimerkiksi LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki Kamuxin toimintaa Tuulilasissa 14/2015.

Voit lukea Kamuxin tarinan Tuulilasin 21.4. ilmestyvästä numerosta 6/2016, jossa Kamuxin perustaja Juha Kalliokoski kertoo yhtiön kasvusta ja historiasta.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 12.4.2016