Tuulilasi

Suomen suurin matkailuajoneuvotapahtuma katsoo tulevaisuuteen


Tulevana viikonloppuna järjestettävillä Caravan 2017 -messuilla nähdään satoja ensi vuoden uutuusmalleja, joissa näkyy vahvasti tulevaisuuden trendit.
Kuvat All Over Press

Toimintojen kännykkäohjattavuus on yksi merkittävä ominaisuus, joka on tänä päivänä jo yleistä uusissa matkailuajoneuvoissa. Tulevaisuudessa ala tähtää yhä vahvemmin digitaalisten toimintojen kehittämiseen niin ajoneuvojen käytön ja huoltopalveluiden kuin myös käyttäjien yhteydenpidon helpottamiseksi. Caravan 2017 -messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 15.-17. syyskuuta. Lahden Messujen ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n yhteistyönä järjestämä messutapahtuma on Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely.

Asumismukavuus ja näyttävyys ovat asioita, joita tämän päivän moninainen käyttäjäkunta osaa uusilta ajoneuvoilta vaatia. Erilaisten matkailuajoneuvovaihtoehtojen kirjo on vuosi vuodelta laajentunut moninaisten kohderyhmien tarpeisiin. Alan tulevaisuus näyttää positiiviselle, maailmalla kasvu on viime aikoina ollut vahvaa. Caravan 2017 -messujen ennakkolehdistökierroksen yhteydessä torstaina 14.9. kuullaan Euroopan suurimman matkailuajoneuvovalmistajan Erwin Hymer Groupin visioita alan tulevaisuudesta, jossa näkyy muun muassa vahva toimintojen digitalisoituminen.

Caravan 2017 esittelee laajasti tulevan kauden uutuusmallistot sekä alan varusteet, tarvikkeet ja palvelut. Messujen Liikkuvaa vapautta -teema-alue sekä kattava ohjelmasisältö innostavat myös ensikertalaisia tutustumaan matkailuajoneuvojen monipuolisiin mahdollisuuksiin. Harrasteen monimuotoisuutta tuodaan tapahtumassa esille erilaisten käyttäjien omien matkatarinoiden muodossa. Caravan-messujen juontajana nähdään lauantaina ja sunnuntaina Roope Salminen.

Vuoden 2007 Caravan-messuilla esiteltiin ensimmäistä kertaa suomalaista matkailuajoneuvohistoriaa. Tapahtumaan tuotiin näytille samoja vaunuja, joita oli ihailtu uutena neljä vuosikymmentä aiemmin Suomen ensimmäisessä matkailuperävaununäyttelyssä Helsingissä. Messuilla toteutettu nostalgiaosasto herätti suurta kiinnostusta messuvieraiden keskuudessa ja historiallisia matkailuajoneuvokaunottaria on tästä lähtien esitelty Caravan-messuilla vuosittain. Tänä vuonna nostalgiaosastolla nähdään muun muassa legendaarinen SMV 10 -munavaunu vuodelta 1963 vetoautonaan upea Chevrolet Impala Sports Coupé vm. 1964.

Caravan 2017 Lahden Messukeskuksessa 15.-17.9.2017, avoinna pe ja la klo 10-17, su klo 10-16.

(Lähde: Lahden Messut)

Julkaistu: 11.9.2017