Tuulilasi

Suomeen uusi tehokas sähköautojen latausasema – huippunopeaa latausta kolmostiellä

Suomeen uusi tehokas sähköautojen latausasema – huippunopeaa latausta kolmostiellä
Kolmas Suomen nopeimmista sähköautojen latausasemista avataan Hämeenlinnaan K-Citymarket Tiiriön pihalle marraskuussa. IONITY ja K-ryhmä tarjoavat kolmostietä kulkeville sähköautoilijoille jopa seitsemän kertaa nykyisiä pikalatureita tehokkaammat suurteholatauspisteet. Rakennustyöt on aloitettu Hämeenlinnassa tänään.

Ensimmäisessä vaiheessa suurteholatausasemalle tulee latauspisteet kahdelle autolle kerrallaan, mutta latauspisteiden määrää voidaan kysynnän kasvaessa kasvattaa kuuteen. Markkinoiden nopeimmat IONITY:n suurteholatauspisteet tarjoavat 350 kW:n lataustehon sähköautoille. Mikäli ladattava auto voi hyödyntää suurteholatauspisteen koko lataustehoa, 15 minuutissa voi ladata noin 300 kilometrin ajomatkan. K-Citymarket Tiiriön suurteholatausasema kuuluu IONITY:n eurooppalaiseen verkostoon ja se täydentää Suomessa K-Latauksen valtakunnallista verkostoa.

”Nopealle lataukselle on kysyntää erityisesti siellä, missä ajetaan pitkiä välimatkoja. Nyt voimme tarjota markkinoiden nopeinta latausta sujuvasti kolmostietä kulkevien matkan varrella, ja sitä kautta palvella eri puolella Suomea liikkuvia sähköautoilijoita. K-Latauksen valtakunnallinen verkosto on saanut kiitosta siitä, että se on luonteva osa asiakkaidemme arkea, kun sähköauton voi ladata kauppareissun yhteydessä. IONITY:n suurteholatausasema K-Citymarket Tiiriössä parantaa palvelua entisestään”, K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi kertoo.

IONITY vastaa suurteholatausasemien rakentamisesta, ylläpidosta ja toimivuudesta, ja K-ryhmä tarjoaa latausasemille hyvät sijainnit K-kauppojen yhteydessä. Lokakuun aikana IONITY ja K-ryhmä avaavat suurteholatausaseman Neste K Paimion pihalle. Toinen suurtehoasemista avataan marraskuussa Lahteen Neste K Kariston pihalle.

”Visiomme on, että sähköautoilu on jatkossa potentiaalinen vaihtoehto yhä useammalle autoilijalle. Koska julkisen latausverkoston merkitys on tässä suuri, rakennamme huipputehokasta eurooppalaista latausverkostoa, joka ulottuu nyt myös Suomeen. K-ryhmän kauppapaikat ovat sijainniltaan erinomaisia IONITY:n suurteholatausasemille, koska autoilijat pysähtyvät niissä muutenkin, kun ajavat pitkiä välimatkoja”, kiteyttää IONITY:n Pohjois-Euroopan liiketoiminnoista vastaavat johtaja Jan Haugen Ihle.

IONITY:n suurteholatausasemat toimivat eurooppalaisella CCS-latausstandardilla, ja niillä voi ladata monen eri merkin sähköautoja. Sähköauton lataaminen maksaa IONITY-sovelluksessa 8 euroa / lataus. Muissa latauspalveluissa jokainen palveluntarjoaja hinnoittelee itse latauksen hinnan perustuen IONITY:n hintaan, ja tarkat hinnat voi tarkistaa kultakin latauspalveluntarjoajalta. Latauksen voi maksaa IONITY-sovelluksessa, K-Lataus-sovelluksessa, Audi e-tron -latauspalvelussa, Porsche-latauspalvelussa ja muissa latauspalveluissa, jotka tukevat roamingia.

IONITY on Volkswagen-konsernin ja Porsche AG:n, BMW:n, Daimlerin ja Fordin yhteisyritys, joka rakentaa tehokasta, kattavaa ja helppokäyttöistä sähköautojen suurteholatausverkostoa läpi Euroopan. Tavoitteena on, että vuonna 2020 verkostoon kuuluu 400 suurteholatausasemaa. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu 149 latausasemaa.

(Lähde ja kuvat: K-Auto ja IONITY)

Julkaistu: 9.10.2019
1 kommentti