Tuulilasi

Suomalaisten kansansuosikki Octavia sai uuden ilmeen – keulan muotoilu jakaa mielipiteitä

1

Suomessa useita vuosia myyntilistojen kärkipaikkaa pitänyt Skoda Octavia on saanut ensimmäisen ison faceliftinsä.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Uudistuksen myötä katse kiinnittyy heti auton ajovaloihin, joita on muutettu melko radikaalisti. Perinteinen kokonainen valoumpio on nyt jaettu kahteen erikokoiseen osaan. Ajovalojen muotoilua ja auton uutta keulailmettä voidaan pitää melko radikaalina liikkeenä Skodalta, sillä Octavian kaltaisen volyymimallin olisi hyvä miellyttää kaikkia.

Jaetut ajovalot saa jatkossa myös LED-tekniikalla, joskin tästä pitää maksaa ekstraa. Suurimmat muutokset muualla autossa liittyvät uudistuneeseen kosketusnäyttöön auton ohjaamossa. Kaikki kosketusnäytöt ovat jatkossa kapasitiivisia ja ne vastaavat aiempaa paremmin myös pieniin kosketuksiin.

Myös kosketusnäytön koko on kasvanut, ja suurin näyttö on nyt 9,2-tuumainen. Lisäksi tarjolla multimediajärjestelmään on nopeat LTE-yhteydet. Skodan mukaan Octavia saa nyt myös viimeisimmät Superbista ja Kodiaqista tutut Simply Clever -varusteet. Näitä ovat mm. lämmitettävä ohjauspyörä ja farmariversion irrotettava taskulamppu takaluukkuun.

Uuden ilmeen saanut Octavia rantautuu Suomeen vuoden 2017, mutta hinnat selviävät vielä tämän vuoden puolella.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 27.10.2016