Tuulilasi

Suomalaissankari paljastuikin Yhdysvalloissa huijariautokauppiaaksi

Suomalaissankari paljastuikin Yhdysvalloissa huijariautokauppiaaksi
Tarina on kuin elokuvista.
Julkaistu: 17.12.2013
Suomalainen Riku Melartin nousi talvella 2012 Yhdysvalloissa pikkujulkkikseksi napattuaan kiinni varkaan kotikulmillaan aseen kanssa tehdyn takaa-ajon päätteeksi. Kiinnioton urheilullinen mies suoritti alusvaatteisillaan. Lopputulos: lempinimi The Finnisher ja rooli autokaupan mannekiinina.
Sittemmin sankarista on kuoriutunut syytteet seksuaalisesta häirinnästä saanut huijari, kertoo Automotive News
Autokauppiaana ja liikkeen mainoksissa esiintynyt Melartin sekä hänen kollegansa ovat asianomistajien mukaan juottaneet 16-vuotiaalle liikkeessä töissä olleelle tytölle salaa alkoholia energiajuoman seassa ja maksaneet tälle 200 dollaria vaatteiden riisumisesta. Lisäksi Melartinin väitetään tarjonneen tytölle rahaa seksistä. Myös toinen tyttö syyttää Melartinia ja hänen työkaveriaan seksuaalisesta häirinnästä.
Suomalainen olympiaurheilija?
Eikä tässä vielä kaikki.
Melartin on julkisuudessa kertonut olevansa kotoisin Lapista ja vanhempiensa kasvattavan poroja.
Hän on muun muassa väittänyt kuuluneensa Suomen olympiajoukkueeseen kiekonheittäjänä ja pelanneensa lentopalloa maajoukkueessa.
Suomen olympiakomitean edustaja kuitenkin kiistää Automotive Newsille Melartin kuulumiseen olympiajoukkueeseen. Sen nimistä henkilöä ei asiakirjojen mukaan ryhmässä ole ollut.
Yhdysvaltalaismedian mukaan Melartinin taustalta löytyy konkursseja ja sekavia avioliittokuvioita. Sekin on epäselvää, onko Melartin todellisuudessa edes työskennellyt autokauppiaana liikkeessä, jota mainostaa.
Ohessa vielä The Finnisherin roolisuoritus:
Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa
Kommentoi »