Tuulilasi

Suomalaisosaamista Sveitsiin – "haluamme hyödyntää avoimuuteen perustuvaa mallia"


Sähköautojen latauspisteoperaattori Liikennevirta on solminut sveitsiläisen sähkö- ja elektroniikka-alan yrityksen Lehmannin kanssa sopimuksen, jolla viedään latausverkkoa ohjaava it-järjestelmä Sveitsiin. Hankkeen pilottivaihe alkaa tänä vuonna.
Kuvat Timo Villanen

Suomalainen sähköautojen latausverkoston operaattoriyhtiö Liikennevirta on myynyt palvelumallinsa Sveitsiin.

Pilottivaihe käynnistyy tänä syksynä ja operatiivinen vaihe alkaa vuonna 2015.

"Haimme innovatiivista latausoperaattoria, löysimme Liikennevirta-nimisen suomalaisyrityksen. Meidät yhdisti Ensto", kertoo A. Lehmann Elektro AG:n toimitusjohtaja Albert Lehmann.

"Virtapiste-latausverkoston mallin avulla pääsemme nopeasti Sveitsin markkinoille. Mielestämme sveitsiläinen latausverkko ei ole yhtä älykäs kuin suomalainen."

Suomessa ja Sveitsissä sähköautoilun infrastruktuuri on samassa vaiheessa: kummassakin maassa on vielä vähän sähkölatauspisteitä.

"Liikennevirta on löytänyt hyvän tulokulman Suomen markkinoille. Haluamme hyödyntää tätä yhteiskäyttöisyyteen ja avoimuuteen perustuvaa mallia myös Sveitsissä", Lehmann sanoo.

Lehmannin tavoite on laajentaa Swisscharge.ch-verkko valtakunnalliseksi.

Autoilija voi ladata auton älypuhelimella, tekstiviestillä, maksukortilla tai RFID-avaimenperällä.

Käyttökokemus on samanlainen riippumatta siitä, missä asiointi tapahtuu.

"Kaikki latauspisteen omistajat ovat tervetulleita valtakunnalliseen latausverkkoon. Liikennevirran tietojärjestelmä on mahdollista liittää myös julkisen liikenteen tietojärjestelmiin", sanoo Liikennevirran toimitusjohtaja Jussi Palola.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 28.8.2014