Tuulilasi

Suomalaisedustus FIA:n rallikomissioon

Suomalaisedustus FIA:n rallikomissioon
FIA:n yleiskokous valitsi perjantaina Neste Oil Rallin kilpailunjohtaja Kai Tarkiaisen FIA:n MM-rallikomission jäseneksi (World Rally Championship Commission).

FIA:n MM-rallikomissio on toimielin, joka päättää rallin MM-sarjaan liittyvistä kaupallisista ja urheilullisista asioista. Se myös antaa lausuntonsa tekniikkaan ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa niistä päättäville komissioille.

MM-rallikomissio myös työstää rallin MM-sarjan säännöt päätettäväksi FIA:n hallitukselle (World Motorsport Council).

MM-rallikomissiossa on edustus kaikilla sarjan toimijoilla, niin kilpailijoilla, kilpailunjärjestäjillä, promoottorilla, FIA:n hallinnolla, autovalmistajilla, tiimeillä kuin jopa pääyhteistyökumppaneillakin.

"Kai Tarkiaisen valinta on ehdottomasti eduksi koko MM-rallisarjalle", sanoo AKK Sports Oy:n toimitusjohtaja Tiina Lehmonen tiedotteessa.

"Tarkiaisen pitkä kokemus Suomen lisäksi useiden muidenkin maiden MM-rallien järjestelyissä antaa MM-rallikomissiolle erittäin laaja-alaista osaamista osakilpailujen tekemisestä erilaissa olosuhteissa ja myös ymmärryksen siitä, millaisten muutosten kourissa laji on."

Rallin MM-sarjan 2014 säännöt vahvistettiin

World Motorsport Council vahvisti 4.12. rallin MM-sarjan säännöt kaudelle 2014.

Sääntöuudistuksissa huomattavin muutos on lähtöjärjestyksen määräytyminen. Aika-ajo jää kaudella 2014 kokonaan ohjelmasta pois ja lähtöjärjestys ensimmäiseen kipailupäivään määräytyy MM-pistejärjestyksen mukaan. Muihin kilpailupäiviin startataan edellisen päivän tuloksen mukaisesti P1 ja P2 -kilpailijoiden osalta käänteisessä järjestyksessä. Kauden avauksessa Monte-Carlossa ensimmäiseen kisapäivään lähdetään kauden 2013 pisteiden mukaisessa järjestyksessä.

Tapahtumien yhdenmukaistamiseksi osakilpailujen tulisi alkaa torstaina lähtöseremonioilla ja päättyä sunnuntaina puoliltapäivin. Viimeisenä erikoiskokeena ajetaan vähintään 10 km pituinen Power Stage.

Tiimien kuljettajavalintoja halutaan helpottaa niin, että tiimien ei tarvitse nimetä pysyvää kuljettajaa koko kaudelle, vaan heidän tarvitsee nimetä yksi kuljettaja ajamaan tiimin väreissä vähintään 10 osakilpailua.

Keskeyttäneiden kilpailijoiden kilpailun jatkaminen seuraavana päivänä mahdollistetaan edelleen Ralli 2 -säännöllä. Keskeyttäneiden P1 ja P2-kuljettajien osalta lähtöpaikka muutetaan kuitenkin niin, että he lähtevät seuraavaan kilpailupäivään vasta muiden P1 ja P2-kuljettajien perään.

Jo aiemmin vahvistettuun kalenteriin hyväksyttiin myös vielä yksi muutos, Italian MM-ralli ajetaan viikkoa myöhemmin 6.-8.6.2014.

Suomessa ajettava Neste Oil Ralli on rallin MM-sarjan 8. osakilpailu ja se ajetaan 31.7.-3.8.2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 9.12.2013
Kommentoi »