Tuulilasi

Suomalainen valitsee talvirenkaansa hinnan ja turvallisuuden perusteella


Selvityksen mukaan rengasvalinta menee Suomessa alueittain. Koko maassa suosituimmat renkaat ovat edelleen nastarenkaat, mutta mitä etelämpänä asuu, sitä todennäköisemmin saattaa harkita vaihtoehtona myös kitkarenkaita.
Kuvat Juha Juntto

Continentalin teettämän kyselyn mukaan pääkaupunkiseudulla neljäsosa autoilijasta on päätynyt nastattomiin talvirenkaisiin, mikä on selkeästi muuta maata enemmän. Helsingin alueella neljäsosa on valinnut autoonsa kitkat.

Muihin alueisiin verrattuna pääkaupunkiseudulla juuri kitkarenkaat ovat muuta maata huomattavasti suositumpia.

Selvityksen mukaan suomalaiset haluaisivat talvirengaskaupoilla tehdä valintansa kahden pääasiallisen kriteerin perusteella: edullisuus ja turvallisuus.

Valintaa pohtiessa kitka- ja nastarenkaan välillä, kannattaa miettiä omaa ajokokemusta ja sitä, millaisilla teillä pääasiassa ajelee, neuuvotaan Rengasmaailmasta. Myös rengasliikkeen myyjä vaikuttaa paljon asiakkaan ostopäätökseen.

"Nastarengas on kitkaa turvallisempi valinta, jos ajaa pääasiassa liukkaalla ja jäisellä tiellä, jolla on kovaksi pakkautunutta lunta. Esimerkiksi usein maaseudulla ja syrjäisillä teillä on tällaiset ajokelit. Jos ajokokemusta on vähän, kannattaa valita turvallisemmat nastarenkaat", sanoo Rengasmaailman toimitusjohtaja Sami Hort

Sen sijaan jos ajaa pääasiassa kaupungin pääväylillä, sulilla ja suolatuilla teillä ja on kokenut kuljettaja, voi harkita nastattomia talvirenkaita. Kitkarengas on myös hiljaisempi ja monen mielestä ajomukavuudeltaan miellyttävämpi. Usein erityisen paljon ajavat valitsevat kitkarenkaan.

Selvityksessä Suomi jaettiin viiteen alueeseen: Pääkaupunkiseutu, Uusimaa, Itä-Suomi, Länsi-Suomi ja Pohjois-Suomi, ja tiedot kerättiin web-kyselynä. Kysymyksiin vastasi 1 313 18-74-vuotiasta suomalaista keväällä 2013.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa. https://www.facebook.com/Tuulilasi

Julkaistu: 16.10.2013