Sun päiväs koittaa
Puheenaiheet
Sun päiväs koittaa
Kiitos hienojen kampanjoiden yhteiskunnallinen innostus on taas noussut.
Julkaistu 9.2.2012
Apu

Oi Suomi, katso, sinun päiväs koittaa, yön uhka karkoitettu on jo pois… Sauli Niinistön kannattajat virittävät yhteislaulun odotellessaan tulevaa presidenttiä voitonjuhliin Finlandia-talolle. Niinistön tunteikkaan kiitospuheen jälkeen tapaillaan taas Finlandia-hymnin säkeitä. Edellisenä iltana tämä Jean Sibeliuksen säveltämä ja V. A. Koskenniemen sanoittama sävelruno on nähty ja kuultu Putouksen mainostauolla osana Pekka Haaviston kampanjaa.

Ehdokkaiden yhteisissä sävelissä on jotain kuvaavaa. Vaalien toinen kierros oli kahden herrasmiehen sivistynyt, keskusteleva ja sovitteleva mittelö. Haavisto nousi ilmiöksi, mutta vankkaa kansansuosiota jo yli vuosikymmenen nauttinut oman tiensä kulkija voitti. Vaalitulos ei jätä sijaa jossittelulle, vaikka äänestysprosentti jäikin historiallisen alhaiseksi. Reilusti yli puolet kansasta halusi Niinistön, joka puolestaan haluaa olla koko kansan presidentti.

Olimme Musiikkitalolla aitiopaikoilla, kun ehdokkaat astuivat median eteen ennakkoäänten jakauman selvittyä. Pekka Haavisto myönsi tappionsa, mutta oli silti yhtä hymyä. Joko hän on huikea näyttelijä tai sitten hän ilahtui aidosti yli miljoonasta äänestään, vaikka selvästi kakkoseksi jäikin. Sauli Niinistön kasvoista taas näki, miten kampanjan tuoma rasitus ja jännitys alkoivat sulaa. Finlandia-talolla omien edessä nähtiin jo riemukas ja vapautuneesti hymyilevä Niinistö.

Kiitos hienojen kampanjoiden yhteiskunnallinen innostus on taas noussut. Toivottavasti se kestää syksyn kunnallisvaaleihin saakka. Lähtölaukaus on jo kajahtanut.

Kommentoi »