Sulkapallokuningatar ilman kruunua
Puheenaiheet
Sulkapallokuningatar ilman kruunua
Anu Nieminen on hallinnut lajiaan kotimaassa kohta 20 vuotta ja kilpailee neljänsissä olympialaisissaan. Suomessa häneltä kysytään silti lähinnä lopettamisesta ja aviomiehestä.
28.7.2012
 |
Apu

Ihan näin ankea tilanne ei tietysti Lontoossa ole. Neljäs olympiaedustus sulkapallon laajuudelta kilpailussa lajissa on kova saavutus keneltä tahansa, ja Anu Niemisen ensimmäistä ottelua Meksikon Victoria Monteroa vastaan seurasi Wembley Arenassa presidenttipari Sauli Niinistö-Jenni Haukio ja lauma suomalaistoimittajia.

Nieminen, 34, on määrätietoinen ja sanavalmis nainen, joka on aiemmin kysyttäessä vastannut terävästikin kieltämättä infantiileihin uteluihin hänen ja tennisässä Jarkko Niemisen "perheen perustamisesta"; ikään kuin perhe olisi jotain, jonka vaimo perustaa yksinään.

Selvä voitto (21-11, 21-18) meksikolaisesta sai sulkapallokuningattaren luonnollisesti hyvälle tuulelle, mutta täysin ikäkysymystä ei taaskaan kyetty ohittamaan:

- Joo, olenhan minä 14 vuotta vastustajaa vanhempi ja paljon kokeneempi. Mutta kyllä siinä tasoeroa oli muutenkin, Anu Nieminen tokaisi.

Totta: jopa maallikko näki, että suomalainen juoksutti vastustajaansa suurimman osan ottelua ja piti aloitteet itsellään. Rankingissa 20-vuotiaan meksikolaisen sijoitus on 68:s, Niemisen lähes sama eli 70:s.

Kolmen kärkeä pitävät vähemmän yllättäen hallussaan kiinalaiset, moninkertainen mestari Wang Yihan ykkösenä. Hän oli vuonna 2011 myös eniten palkintorahoja kuitannut sulkapalloilija maailmassa, miehet mukaan lukien.

Kävi jatkossa miten kävi, Lontoo on Anu Niemisen kansainvälisen uran päätepysäkki. Kolmesti päivässä treenaava nainen ei ole jättänyt mitään sattuman varaan. Tuki ja kipulääkkeet auttavat polvivaivassa, mutta Nieminen otteli nyt ensi kertaa toukokuun jälkeen, ettei olympiamatka vaarantuisi.

Seuraavan kerran hän on kentällä maanantaina.

Kommentoi »