Apu

Jännityksen sanansaattaja Stephen King täyttää 75 eikä suostu hidastamaan tahtia – 650 miljoonaa myytyä teosta – 65. romaani ilmestyy suomeksi tammikuussa

Jännityksen sanansaattaja Stephen King täyttää 75 eikä suostu hidastamaan tahtia – 650 miljoonaa myytyä teosta – 65. romaani ilmestyy suomeksi tammikuussa
– On hienoa, että voin elättää perheeni tekemällä sitä, mitä rakastan. On hienoa, että voin hyödyntää taitoa, jonka olen saanut, ja kirjoittaa tarinoita, jotka tekevät ihmiset onnellisiksi, King sanoi The Sunday Timesin haastattelussa.
Julkaistu: 13.9.2022

Vampyyreja, kummituksia, monenlaisia muotoja saavia hirviöitä, salaperäisiä voimia käyttäviä lapsia ja pahantahtoisia aikuisia – sekä tavallisia ihmisiä selviytymässä selkäpiitä karmivista olosuhteista.

Stephen King on maailman tunnetuimpia kirjailijoita, ja hänen menestyksensä perustuu taitavasti rakennettuihin tarinoihin ja päähenkilöihin. King kykenee läpivalaisemaan periamerikkalaisen pikkukaupungin pinnan alla lymyävät salaisuudet ja vaarat, mutta taitaa myös fantasian ja scifin.

Kirjoitti King sitten kauhua, psykologista jännäriä tai haikeaa novellia teinipoikien viimeisestä yhteisestä kesästä, lukijat ympäri maailman luottavat häneen.

Julkaisutahti on harvinaisen kova. Ensimmäinen romaani Carrie ilmestyi vuonna 1974, kun King oli 26-vuotias. Mikä olisikaan osuvampi tapa juhlia konkarin 75-vuotissyntymäpäivää kuin lukea vastikään ilmestynyt, järjestyksessään 65. romaani, Satumaa. Se julkaistaan suomeksi tammikuussa.

Kingin kirjoja on myyty yli 650 miljoonaa kappaletta. Kestosuosioon vaikuttaa merkittävästi se, että kirjoista tehdään koko ajan elokuvia ja televisiosarjoja – vaihtelevalla menestyksellä.

Brittiläisessä The Sunday Times -sanomalehdessä Kingiltä kysyttiin, onko pitkä ja menestyksekäs ura vastannut hänen toiveitaan. King vastasi: kyllä.

– On hienoa, että voin elättää perheeni tekemällä sitä, mitä rakastan. On hienoa, että voin hyödyntää taitoa, jonka olen saanut, ja kirjoittaa tarinoita, jotka tekevät ihmiset onnellisiksi.

Stephen King

  • Syntynyt: Mainessa, Yhdysvalloissa 21.9.1947.

  • Ura: kirjoittanut 65 romaania ja muita kirjoja.

  • Perhe: Asuu Mainessa puolisonsa, kirjailija Tabitha Kingin kanssa. Parin kolmesta lapsesta kaksi on kirjailijoita.

Kommentoi »