Stand up -koomikko Sami Hedbergin Ilona-vaimo: "Koskettava matka Ugandaan itketti"
Puheenaiheet
Stand up -koomikko Sami Hedbergin Ilona-vaimo: "Koskettava matka Ugandaan itketti"
Pariskunta toimii kummina kahdelle alle kouluikäiselle ugandalaistytölle.
Julkaistu 9.10.2017
Apu

Stand up -koomikko Sami Hedberg ja hänen Ilona-vaimonsa ovat olleet kesästä 2015 ugandalaisen Gloria-tytön kummeja. Viime vuonna Sami ja Ilona vierailivat paikan päällä Ugandassa, ja pariskunta ryhtyi kummiksi vielä Mary-tytölle.

- Se oli koskettava matka, itkin koko ajan. Ja reissusta toipumiseen meni monta kuukautta, mietin sitä päivittäin. Mutta toisaalta mietin näitä ihmisiä joka kuukausi, kun lahjoitus lähtee Ugandaan, Ilona kertoi Farang for Cambodia -hyväntekeväisyysillallisella.

Tomi Björck suunnitteli yhdessä BW-ravintoloiden keittiöpäällikkö Serko Rantasen kanssa Farangissa järjestetyn hyväntekeväisyysillallisen, jonka tuotto menee World Visionin kautta Kambodzaan aliravitsemuksen vastaiseen työhön.

Suosikkikoomikko lähtee perjantaina jäähallikiertueelle. Ilona kertoi, että Samin vitsit syntyvät usein arkipäiväisistä huomioista.

- Monta juttua on joskus tapahtunut meille oikeasti jossain reissussa. Kerran menimme esimerkiksi ostamaan epilaattoria, ja myyjä pahoitteli, ettei pysty auttamaan, koska hän on posliiniosastolta. Silloin repesimme molemmat. Noin ne syntyvät, ympäröivistä ihmisistä.

Urheiluliikkeessä myyjänä oleva Ilona sanoi myös olevansa tottunut Samin keikkatyöhön.

- En kierrä hänen mukanaan, se kuinka paljon näemme riippuu siitä kuin paljon herra on pois kotoa. Lomilla näemme ainakin. Mitään säännöllisiä treffipäiviä meillä ei ole, vaan niillä käydään miten nyt sattuu sopimaan. Ehkä sunnuntaisin käymme leffassa tai teemme jotain muuta. Mutta koska elämämme on ollut aina tällaista, en odotakaan mitään perusarkea - että kävisimme yhdessä kaupassa tai muuta mitä ihmiset tekevät.

Teksti: Annika Vuorensola Kuva: Jaakko Jaskari

Kommentoi »