Apu

Joutsenet ottivat yhteen Helsingin Tokoinrannassa – Sorsapoikue haki turvaa poliisilta Jyväskylässä – Kotimaan katsaus

Joutsenet ottivat yhteen Helsingin Tokoinrannassa – Sorsapoikue haki turvaa poliisilta Jyväskylässä – Kotimaan katsaus
Kotimaan katsaus: Palolaitos törmäsi mysteeriin kahdesti saman päivän aikana. Huittisissa viljellään yhteisöllisesti. Korona on lisännyt viemäritukoksia.
Julkaistu: 29.5.2020

Satu Kankaansyrjä sattui paikalle, kun joutsenet nujakoivat Hakaniemen Tokoinrannassa Helsingissä. Linnut kinasivat usean minuutin ajan, ja Satu taltioi sen videolle. Joutsenet levittivät uhkaavasti siipiään ja puskivat toisiaan päällä ja kaulalla.

Näyttävä hetki keräsi ympärilleen myös muita ihmisiä hämmästelemään tilannetta.

– Paljon irtohöyheniä, mutta kumpikin vaikutti olevan kunnossa, Satu kuvaili. Nahistelun syyksi on arvailtu reviirin tai naaraan puolustamista.

Turvapaikoista parhain: poliisin huomaan

Jyväskylä. Keski-Suomen pelastuslaitos pelasti pulaan joutuneen sorsaemon ja sen seitsemän poikasta Jyväskylän keskustassa. Sorsapoikue oli joutunut variksen hyökkäyksen kohteeksi. Kun pelastuslaitos saapui paikalle, oli poikue paennut Hannikaisenkadun toisella puolella sijaitsevan poliisiaseman sisäpihalle. Poikaset saatiin kiinni ja suljettua pahvilaatikkoon. Emo napattiin kiinni ilmasta haavilla. Poikue vapautettiin Tourujokeen.

Kevätkukkia: Huittisissa viljellään yhteisöllisesti

Huittinen. Tänä kesänä Huittisissa voi harrastaa viljelyä yhteisöllisissä kylvölaatikoissa. Alue tulee kaupungintalon viereen Viialankadun ja Risto Rytin kadun kulmaan. Kylvölaatikoita on kymmenen. Kaupunki vie ne paikalle sekä laittaa suodatinkankaat ja mullat valmiiksi. Kasvattaa voi hyöty­kasveja ja kukkia.

Ruuhkaa pöntössä: korona vaikuttaa viemäritukoksiin

Joensuu. Joensuun Veden mukaan viemäritukokset ja jätevesipumppaamojen häiriöt ovat lisääntyneet viime aikoina merkittävästi. Tarkemmissa selvityksissä on havaittu, että häiriöt ovat aiheutuneet viemäreihin joutuneista maskeista, kumihanskoista sekä käsipyyhkeistä ja kankaista.

Viemäriin saa laittaa wc:n huuhteluvesien ja -paperien lisäksi ainoastaan astian- ja pyykinpesuvesiä sekä peseytymisessä ja kodin siivouksessa käytettyjä vesiä. Maskit, kumihanskat, käsipyyhkeet ja puhdistusliinat kuuluvat jätehuollon keräykseen.

Missä palaa? Pelastuslaitos törmäsi mysteeriin

Oulu. Palokunta joutui perjantain aikana Oulun alueella kaksi kertaa erikoisen mysteerin äärelle: tuli hälytys palavasta ajoneuvosta, mutta kummallakaan kerralla kohdetta ei haeskelusta huolimatta löytynyt. Hätäilmoituksen tekijä oli nähnyt käryävän tai palavan puoliperävaunuyhdistelmän ajavan Pohjantiellä.

– Joskus käry sammuu ajoviiman vaikutuksesta. Tai kuljettaja voi sammutella sen itse. Erikoista, että tämä oli jo toinen tällainen tehtävä tänään, ettei kohdetta löydy. Tämmöinen tehtävä tällä kertaa, kommentoi päivystävä palomestari Hannu Timonen jälkimmäistä hälytystä, joka tuli kello 17 aikaan.

Kommentoi »