Näin sorsan poikaset pelastettiin viemäristä Oulussa: Palomiehet roikkuivat viemärissä pää alaspäin – Kotimaan katsaus
Puheenaiheet
Näin sorsan poikaset pelastettiin viemäristä Oulussa: Palomiehet roikkuivat viemärissä pää alaspäin – Kotimaan katsaus
Kotimaan katsaus: Oulussa pelastuslaitoksen miehet saivat työskennellä hankalassa asennossa, ennen kuin hätääntynyt sorsaemo sai pienet poikasensa takaisin luokseen. Savonlinnassa alkaa liikkua Aseman Lapset ry:n kehittämä liikkuvan nuorisotyön Walkers-auto Wauto, joka tarjoaa nuorille turvallisten aikuisten aikaa.
Julkaistu 5.6.2020

Oulun Toppilassa sorsan poikaset solahtivat säleikön läpi sadevesiviemäriin, ja emon suru oli suuri. Ohikulkijat soittivat pelastuslaitokselle.

Palomiehet roikkuivat pää viemärin sisällä ja poistivat kaivonkansia 20–25 metrin päässä toisistaan olevista sadevesiviemäreistä jäljittääkseen poikaset. Se piti tehdä korvakuulolla. 20 minuutin päästä ensimmäinen piipittävä sorsanpoika saatiin haaviin ja sitten loput.

– Viemärissä oli aika kova virtaus, ja poikasten piti uida vastavirtaan, joten ne eivät päässeet pois, eikä emo mahtunut säleiköstä sisään, paloesimies Juha Heponiemi kertoo.

Poikaset vietiin läheiseen ojaan, jossa emo niitä odotti ja tarina sai onnellisen loppunsa.

Reissaaja

Tampere sai ensimmäisen raitiovaununsa, mutta se vaati 18 tunnin erikoiskuljetuksen Otanmäen Škoda Transtechin tehtaalta. Matkaa oli suunniteltu kauan. Reilusti yli 40-metrinen kuljetus ei taitu pienistä risteyksistä, joten ratikan tieltä piti poistaa liikenteenjakajia ja Lahdessa levittää ramppia.

Yli 40-metrinen kuljetus meni tarkkaan harkittua reittiä Kajaani–Kuopio–Mikkeli–Lahti–Riihimäki–Tampere. Ainoa pysäytys tuli Lempäälän Sääksjärvellä, missä piti poistaa vähän kaiteita. Risteys oli toki tutkittu etukäteen, mutta pitkä kuljetus ei mahtunut kääntymään. Varsinainen raitiotieliikenne alkaa elokuussa 2021.Tampereella on eri raideleveys kuin Helsingissä, ja myös vaunu on stadilaista sisarustaan pidempi ja leveämpi.

Lähde: Yle uutiset

Uutta elämää

Nurmeksessa sijaitsevasta Bomban talosta aletaan rakentaa karjalaisuuden tapahtumataloa. Tavoitteena on luoda erilaista ohjelmaa ja sisältöjä siten, että Bomba voi olla auki ympäri vuoden.

Kesäkaudelle on sovittu Suojärven Pitäjäseuran kanssa Karjalaiset kädentaidot -näyttely, joka esittelee perinnetekstiilejä ja käsitöitä. Hanketta ideoi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa yhteistyökumppaneinaan Nurmeksen kaupunki ja Pielisen Karjalan kehittämiskeskus Pikes.

Lähde: Ylä-Karjala

Huijareita liikenteessä

Seinäjoen kaupunki ja Seinäjoen seurakunta tarjoavat kauppakassiapua yli 70-vuotiaille ja riskiryhmäläisille.

Nyt huijarit ovat soitelleet vanhuksille, tarjonneet näille apua sekä kysyneet ikäihmisten henkilöturvatunnusta, tilitietoja ja pankkitunnuksia.

– Olkaa varovaisia. Me emme tarjoa palveluamme, vaan asiakas ottaa aina itse yhteyttä. Me emme koskaan kysele tuollaisia tietoja puhelimessa, Toimintojentalon toiminnanjohtaja Raija Kuusisto muistuttaa.

Lähde: Epari

Kohtaamisia

Savonlinnassa alkaa 2. kesäkuuta liikkua Aseman Lapset ry:n kehittämä liikkuvan nuorisotyön Walkers-auto.

Kaupungin nuorisotyöntekijät ajavat matkailuautolla nuorten luo tarjoamaan turvallisten aikuisten aikaa. Wautoon toivotaan mukaan muitakin aikuisia tekemään vapaaehtoistyötä nuorison parissa.

Toiminta tähtää hyväksyvään ja turvalliseen kohtaamiseen ja sillä pyritään edistämään nuorten itsenäistymistä ja kasvamista vastuullisiksi aikuisiksi.

Walkers on Aseman Lapset ry:n valtakunnallinen nuorisotyön toteuttamis- ja kehittämishake. Sen tarkoitus on kehittää liikkuvaa nuorisotyötä ja tarjota paikalliselle nuorisotyölle uusia konsteja.

Lähde: Itä- Savo

Kommentoi »