Apu

5-vuotiaan remonttiapulaisen sormet jumissa – Pelastusoperaatio vaati ruokaöljyä ja jääpusseja – lohdutuspalkintona paloauto – Kotimaan katsaus

5-vuotiaan remonttiapulaisen sormet jumissa – Pelastusoperaatio vaati ruokaöljyä ja jääpusseja – lohdutuspalkintona paloauto – Kotimaan katsaus
Kotimaan katsaus: Ilmajoen lukio keksi järjestää drive-in-lakituksen. Punkaharjulla perinteiset Teroituspäivät. Rovaniemellä ei pidetä tulvaturisteista. Vesimysteeri vaivaa Tampereen seudulla.

Joensuu. Pelastuslaitos sai Joensuussa ilmoituksen, jonka mukaan 5-vuotiaalla remonttiapulaisella on jäänyt molempien käsien pikkurillit jumiin rakennustelineissä olleisiin reikiin.

– Pelastuslaitoksen yksikkö kiirehti rakennuspaikalle Utraan ja pelasti pienen timpurin pulasta jääpussien ja ruokaöljyn avulla, kertoo päivystävä palomestari Sami Meriläinen.

Nuori rakentelija, rakennustelineet ja muut työkalut eivät kokeneet isompia vaurioita. Remonttimiehelle tarjottiin lohduksi tutustuminen paloautoon, jotta innokkuus puuhasteluun ei tapauksen johdosta kärsisi.

Lähde: Karjalainen

Syvä mysteeri: mihin katosi vesi?

Tampere. Vedenpaine alkoi mystisesti sahata Pirkkalassa ja Lempäälässä. Vedentulo joko lakkasi kokonaan, vettä tuli huonolla paineella tai vesi oli harmaata. Ongelma-alueella on niin mökkejä kuin vakituista asutustakin.

– On meillekin vielä mysteeri, miksei vettä tule Anian rantatielle ja vesiosuuskuntiin, Tampereen Veden putkimestari Tommi-Tapani Kivimäki kertoi Aamulehdelle.

Syyksi epäiltiin vesijohtovuotoa. Mysteerin selvittäminen oli aikaa vievää ja hankalaa, sillä linjaa oli suunnilleen 15 kilometriä ja haaroja on paljon.

Lähde: Aamulehti

Tulvaturismia: pois alta uteliaat!

Rovaniemi. Luonnonilmiöt kiinnostavat aina ihmisiä ja sellaiseksi ovat nousseet myös Lapissa parhaillaan huippuaan lähestyvät suurtulvat. Mutta tulvaturismi on aiheuttanut ongelmia ja harmia: viranomaistoimintakin on estynyt uteliaiden takia.

Uteliaiden ajelu veden uhkaamilla asuntoalueilla on vaikeuttanut tulvasuojausten rakentamista ja estänyt viranomaisten liikkumista, jopa hälytysajoneuvoliikennettä. Veneet ja vesiskootterit nostavat puolestaan aaltoja ja vaurioittavat suojauksia.

Lähde: MTV uutiset

Puukon mitalla: veitset teräviksi

Punkaharju. Suomen Metsämuseo Luston perinteiset Teroituspäivät pidetään 9.–14.6 ja 7.–9.8. Teroituspäiville voi tuoda työn tylsistyttämiä metsä- ja käsityökaluja, jotka teroitetaan pientä korvausta vastaan. Mukaan saa myös vinkkejä siitä, kuinka työkalujen oikeaoppinen teroitus ja huolto onnistuu kotioloissa.

Viikon aikana teroitetaan raivaussahoja, kirveitä, vesureita, puukkoja, saksia, puutarhasaksia, petkeleitä, kuorimarautoja, viikatteita ynnä muita tarpeellisia välineitä. Sen sijaan pikateriä, pokasahoja, justeereja, kairoja, luistimia, poran-, tehosekoittimen-, kutterin-, jyrsimen- ja sirkkelinteriä ei teroiteta.

Lähde: Puruvesi

Ylioppilaskevät 2020: autosta ulos ja lakki päähän

Ilmajoki. Koska ylioppilaslakin saaminen on tärkeää, Ilmajoen lukio järjesti ainutlaatuisen korona-ajan drive-in lakituksen. Jokaiselle valmistuneelle varattiin henkilökohtainen lakitusaika nuijasodan muistoksi rakennetun Ilkan patsaan ympäristössä. Ylioppilaat saapuivat patsaalle autolla, jonka kyytiin sai kutsua muutaman läheisimmän henkilön. Autosta noustiin vain siksi aikaa, että rehtori ja luokanohjaaja antoivat valkolakin ja todistuksen. Muut läheiset saivat seurata lakkiaisia sosiaalisesta mediasta.

Lähde: Epari

Julkaistu: 12.6.2020
Kommentoi »