Tuulilasi

SMP varoittaa: venäläiskuskien ja Mika Salon ura vaarassaSMP varoittaa: venäläiskuskien ja Mika Salon ura vaarassa

Kymmenien venäläisten tai venäläisiin liikemiehiin yhteydessä olevien kilpa-autoilijoiden ura saattaa olla uhattuna Yhdysvaltojen ja Euroopan venäläisille Ukrainan tilanteen takia asettamien sanktioiden myötä.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Vesa Eskola

Näin varoittaa SMP Racing -talli, jonka toimintaa rahoittaa venäläinen miljardööri Boris Rotenberg. Rotenberg on yksi sanktioiden piiriin kuuluvista henkilöistä. Hän on Venäjän presidentti Vladimir Putinin ystävä ja kuuluu muun muassa Hartwall-areenaan ostaneeseen liikemiesryhmään.

SMP Racingin tilit on jäädytetty, talli kertoo tiedotteessaan. Samalla se pyytää Yhdysvaltoja ja Eurooppaa rajaamaan rajoitteensa niin, että huippu-urheilijoiden urat eivät häiriinny ja he pääsevät osallistumaan kansainvälisiin kilpailuihin.

SMP:n talliin kuuluvat muun muassa Formula 1-talli Sauberin Sergei Sirotkin ja kautta aikain ensimmäinen IndyCaria ajava venäläiskuski Mihail Aljošin. Suomalainen entinen F1-kuski Mika Salo on ajanut kestävyysajoja SMP Racingin alla.

Myös Boris Rotenberg on automiehiä. Hän osallistui Le Mansin 24 tunnin ajoon viime vuonna. SMP Racingin nimi tulee SMP Pankista, jonka yksi omistajista Rotenberg on.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 14.4.2014