Tuulilasi

Smart-perhe uudistui – tuntemuksia Berliinistä


Smart esitteli Berliinissä uuden mallistonsa. Olimme paikalla ensimmäisten joukossa tutustumassa näihin kaupungistuvan maailman ajopeleihin.
Teksti Timo Nurmi
Kuvat Timo Nurmi

1990-luvun lopulta tilankäytön tehosanomaa julistanut Smart tekee nyt suursatsauksen sujuvamman liikenteen hyväksi. Merkin käyntikortti eli kaksipaikkainen fortwo on uudistettu perusteellisesti, ja samaan syssyyn esiteltiin uusi sukupolvi myös isoveli forfourista. Smartin suunnittelu ja valmistus toteutetaan yhteistyössä Renaultin kanssa. Edeltävän sukupolven forfourhan tehtiin kimpassa Mitsubishin kanssa.

Pituudeltaan entisellään pysynyt fortwo on aiempaa muhkeamman näköinen. Vaikutelmalla on katetta, sillä auton raide- ja kokonaisleveys ovat 10 senttiä suuremmat kuin edeltäjässä. Aiempaa pystymmän keulan ilmeessä on säilytetty häivähdys ystävällistä hymyä, vaikka muodot ovatkin kulmikkaammat.

Smartin ensiesittely Suomessa on vuodenvaihteen tienoilla. Hinnat ovat vielä vahvistamatta. Mielenkiintoisen pohjan hintojen odottelulle antaa tehtaan ilmoitus, jonka mukaan fortwon hinta on edeltäjänsä tasolla, ja hintaero forfouriin on Saksassa vain noin 600 euroa.

Lue laajempi juttu smartin ensiesittelystä Tuulilasista 11/2014. Lehti ilmestyy 21.8.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 18.7.2014