Mondo

Skotlannin hienoimmat linnat

Skotlannin hienoimmat linnat

Jos haaveilet Skotlannin linnoista, aloita matkan suunnittelu näistä tärpeistä. Valitsimme viisi linnaa, joita ei kannata jättää väliin.
Kuvat All over press
Mainos

Suosituin 
Skotlannin yli kahdestatuhannesta linnasta ja linnarauniosta vierailluin on Edinburghin linna. Se sijaitsee kätevästi keskustassa, ja varsinkin näkymä muureilta kaupungin kattojen ylle kruunaa vierailun.

Historiafanille
Stirling Castle on Skotlannin verisen historian ytimessä: täällä kelttisankari Sir William Wallace eli Braveheart kukisti Englannin joukot 1200-luvun lopulla. Suureksi osaksi 1500-luvulla rakennetussa linnassa on kruunattu useita skottikuninkaallisia, kuten Maria I eli Maria Stuart.

Ylellisin
Komeasta 1600-luvun julkisivustaan ja satumaisista torneistaan tunnettu Glamis Castle on muun muassa kuningatar Elisabetin äidin lapsuudenkoti. Viktoriaanisen teehuoneen iltapäivätee on maistamisen arvoinen!

Kodikkain
Klaanien historiasta kiinnostunut matkaa Dunveganin linnaan, joka on toiminut yli kahdeksansataa vuotta MacLeodin klaanin kotina. Linnan puutarha on viehkeässä vastakohdassa ympäröivän Isle of Skyen jylhän karuille maisemille.

Julkaistu: 13.11.2015