Tuulilasi

Skodan valtti on kilpailijoita suuremmat tilat

2

Skoda aikoo tulevaisuudessa erottautua kilpailijoistaan ja konsernin muista malleista nimenomaan tilatarjonnallaan.
Kuvat Skoda

Merkin tapauksessa valttina ei ole ainoastaan tilat matkustajille, vaan myös tavaroille. Skodan teknisestä kehityksestä vastaava johtaja Frank Welsch on kertonut Autocarille, että merkin tulevat mallit yhdistävät isot tilat sopivaan hintatasoon.

Welsch kertoi, että seuraavan sukupolven Superbin akseliväli tulee olemaan pidempi kuin uudessa Passatissa. Superb aiotaan kuitenkin pitää alle viisimetrisenä. Welsch valotti, että Skodan lippulaiva paljastetaan kuuden kuukauden sisällä.

Fabian valttikortti on yksi luokkansa suurimpia tavaratiloja, vaikka auto vain nelimetrinen. Skodan malliston mitat Fabiasta ylöspäin kasvavat 0,3 m hyppäyksissä: Rapid on 4,3 m ja Octavia 4,6 m. Olisiko tästä pääteltävissä, että uusi Superb on 4,9 metriä pitkä? Aika näyttää.

Yetin korvaaja tulee venymään myös noin 10 cm nykyisestä 4,2 metristä, paljastaa Welsch. Tarkoituksena on lisätä takajalkatilaa sekä tavaratilaa.

MQB-alusta mahdollistaa mallien tekemisen, jotka eroavat aiempaa enemmän esimerkiksi emokonsernin tuotteista. Skodan on löydettävä omat tuotteensa ja markkinarakonsa, toteaa Welsch. Esimerkiksi Kiinan markkinoille täytyy luoda vielä aivan omanlaisensa mallinsa.

Päivitys 3.11. klo 21:00: Otsikkoa muutettu

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 3.11.2014