Tuulilasi

Skodan suositulle tila-automallille ei jatkoa – syynä päästöskandaali?

1

Skoda on kertonut, että Roomster tila-auto kuopataan, eikä nykyiselle mallille tuoda jatkajaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Päätös Roomsterin kuoppaamisesta on tehty aivan kehitystyön viime hetkillä, sillä salakuvaajat olivat bonganneet syksyllä liikenteessä huomattavasti VW Caddyä muistuttaneen prototyypin, josta piti tulla seuraava Roomster.

Ensimmäisen sukupolven Roomster muistetaan erikoisesta muotoilustaan. Auton keula oli hyvin henkilöautomainen, mutta takaa Roomster oli tila-automaisen kulmikas. Hintaansa nähden Roomsterissa oli tarjolla todella paljon tilaa. Malli esiteltiin alunperin vuonna 2006 ja sitä valmistettiin aina vuoden 2015 huhtikuuhun asti.

Tieto Roomsterin lopettamisesta tuli hollantilaisen Autovisie-lehden kautta. Autovisielle oli puhunut Skodan edustaja, joka kertoi tshekkiläisten keskittyvän pienen tila-auton sijaan uuteen pieneen katumaasturimalliin. Euroopassa tila-autojen myynti on kääntynyt tilastojen mukaan laskuun katumaastureiden kustannuksella.

VW-konsernin päästöskandaali voi myös olla mallin lopettamisen taustalla. VW on kertonut, että konsernin mallistosta pudotetaan ylimääräiset rönsyt pois, jotta se selviäisi kriisin pahimmilta vaikutuksilta ehjin nahoin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 11.12.2015