Tuulilasi

Skodan ja Seatin dieselkatumaastureita ei ehditä valmistaa tarpeeksi − odotusaika jopa vuosi


Seat Atecan ja Skoda Kodiaqin kysyntä on niin suurta, että dieselautomaatti yhdistelmällä varustetun auton nyt tilaava voi joutua odottamaan autoa peräti vuoden, kertoo Auto Motor und Sport.
Kuvat Skoda

Jonkin tietyn automallin suuri kysyntä on tietenkin positiivinen uutinen autonvalmistajalle. Skoda ja Seat kuitenkin kärvistelevät pahasti tämän positiivisen ongelman kanssa. Vaikka Euroopassa dieseleiden maine on laskusuunnassa, ei se Seat Atecan tai Skoda Kodiaqin myyntimäärissä tunnu. Dieselautomaatit menevät tällä hetkellä kuin kuumille kiville.

Ongelmat pitkiin tuotantomääriin juontuvat Skodan Kvasinyssä Tšekissä sijaitsevaan tehtaaseen, joka ei ehdi valmistamaan autoja tarpeeksi nopeasti, kertoo Auto Motor und Sport. Tehtaalla valmistetaan sekä Skoda Kodiaqia että Seat Atecaa. Kvasinyn tehtaita aiotaan kuitenkin laajentaa vuoden 2018 aikana, jolloin tuotanto kasvaisi kolmanneksella nykyisestä.

Erityisen haluttuja ovat tehokkaalla dieselmoottorilla ja DSG-kaksoiskytkinvaihteistolla varustetut autot. Näiden mallien odotusaika on kaikkein pisin. VW-konserni pystyy tosin tarjoamaan nopeamminkin auton, jos sama tekniikka kelpaa VW:n muodossa. Wolfsburgissa valmistettavan Tiguanin odotusajat ovat vain kolmesta neljään kuukautta.

Kvasinyn tehdas voi kuitenkin ratkota liitoksistaan, kun se aloittaa myös Skoda Karoqin valmistamisen. Skoda Karoq on Seat Atecan sisarmalli ja asettuu Kodiaqin alapuolelle. Karoqin virallinen esittely suurelle yleisölle tapahtuu Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuussa.

Lähde: Auto Motor und Sport

Julkaistu: 18.8.2017