Tuulilasi

Skodalta uusi konseptiavoauto


Skoda Karoq -katumaasturimallin tekniikkaan perustuvan konseptiauton nimessä on mukana avoautomallille sopivasti kesäaurinko. Viides Skodan oman ammattikoulun opiskelijoiden suunnittelema konseptiauto on saanut nimekseen Skoda Sunroq.
Kuvat Skoda

Noin kahdeksan kuukauden ajan 23 opiskelijaa suunnitteli avoautomallista konseptiautoa, joka tekniikaltaan perustuu suosittuun Karoq-katumaasturimalliin.

Yksi projektin viimeisistä vaiheista oli keksiä autolle hyvä nimi. Opiskelijat kutsuivat avukseen Skodan asiakkaita ja Skodasta kiinnostuneita: he pyysivät nimiehdotuksia sosiaalisen median eri kanavien kautta.

Tuloksena nimi Sunroq tuli valituksi useista sadoista ehdotuksista. Opiskelijoiden mielestä tuo nimi sopii mainiosti heidän suunnittelemalleen konseptiavoautolle, joka on avoin auringolle ja kesälomalle kutsuva.

Voittaneen nimiehdotuksen tekijä on kutsuttu mukaan konseptiauton viralliseen esittelytilaisuuteen. Hän tapaa auton suunnitelleet opiskelijat ja heidän opettajansa sekä pääsee myös ajelulle tällä Velvet Red -metallivärisellä konseptiautolla.

Julkaistu: 4.6.2018