Tuulilasi

Skodalta uusi alabrändi lataushybrideille - 10 uutta lataushybridiä tulossa parin vuoden sisään

Skodalta uusi alabrändi lataushybrideille - 10 uutta lataushybridiä tulossa parin vuoden sisään
Skoda myy jatkossa lataushybridimallejaan Skoda iV -brändillä. Kaksi ensimmäistä mallia, Citigo iV ja Superb iV julkistettiin Frankfurtin autonäyttelyssä.
Kuvat Skoda

Skodan mukaan i-kirjain tarkoittaa nimessä sanoja innovative, intelligent ja inspiring eli innovatiivinen, älykäs ja inspiroiva, V-kirjain tarkoittaa yksinkertaisesti ajoneuvoa.

Skoda aikoo esitellä vuoteen 2022 mennessä 10 uutta lataushybridimallia. Se uskoo, että brändin myynnistä 25 % on lataushybridejä vuonna 2025. Ensimmäiset kaksi Volkswagenin MEB-sähköautoalustalle tehtävää autoa tulevat jo ensi vuonna, Skoda on vahvistanut, että toinen niistä perustuu Vision iV -konseptiautoon. Uusien lataushybridien muotoilu on yhtiön mukaan ”tunteikas” ja sisätilat futuristisia.

Vision iV

Skoda on myös ilmoittanut pystyttävänsä 7000 latauspistettä kolmen Tshekin tehtaansa lähistölle. Skoda tulee myös toimittamaan sähköisiä komponentteja muille VW Groupin brändeille.

Skoda alkoi kaksi vuotta sitten valmistella Mlada Boleslavin tehdastaan sähköautojen valmistamiseen. Lähivuosien aikana Skodan tehtaiden kapasiteettia on tarkoitus lisätä 150 000 autoon vuodessa.

Julkaistu: 19.9.2019
2 kommenttia