Tuulilasi

Skodalta suuri katumaasturi 2016


Skoda suunnittelee tuovansa markkinoille uuden suuremman kokoluokan katumaasturin.
Kuvat Skoda

Malli perustuu Volkswagenin kookkaimpaan versioon MQB-alustasta, ja se on tarkoitus esitellä vuonna 2016. VW:n vuonna 2015 markkinoille tuotava CrossBlue -maasturi käyttää samaa pohjalevyä. Skodan uusi malli asettuisi VW-konsernin mallistossa Volkswagen Tiguanin yläpuolelle Kia Sorenton ja Hyundai Santa Fe:n haastajaksi.

Maasturisuunnitelmat vahvistaa Autocarille Skodan tekninen johtaja Frank Welsch, joka kuvailee uutta maasturia "oikeaksi konseptiksi Skodalle; se sopii täydellisesti arvoihimme."

Tällä hetkellä vielä nimeämättömästä katumaasturista löytyy täysimittainen saviversio Skodan suunnittelutoimistolta ja insinöörityöt on aloitettu. Welschin mukaan malli saa moottorivaihtoehdoikseen todennäköisesti ainakin 2-litraisia nelisylinterisiä koneita, 1,6-litraisen turbodieselin sekä dieselhybridin.

Uudesta mallista kaavaillaan sekä 5- että 7-paikkaisia versioita, ja mallistoon kuuluisi sekä etu- että nelivetoisia malleja.

Lisäksi Skoda kertoo Autocarille suunnittelevansa uutta sisarversiota Skoda Yetille. Lehden mukaan malli noudattelisi perinteisemmän maasturin muotoja.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 19.12.2013