Tuulilasi

Skodalta ensimmäinen luonnoskuva uudesta Superbista


Skoda paljastaa uudistuvan Superb-lippulaivamallinsa ensimmäisen designluonnoksen. Uudistuva Suberp-mallisto ensiesitellään Slovakian pääkaupungissa Bratislavassa osana jääkiekon MM-kisoja 2019.
Kuvat Skoda

Skoda on sponsoroinut jääkiekon MM-kisoja yhtäjaksoisesti 27 vuoden ajan jo vuodesta 1993, ja nyt kansainvälisten kisojen näyttämöä käytetään ensimmäisen kerran automallin ensiesittelyyn.

Nyt julkaistu Superbin muotoiluluonnos paljastaa selkeälinjaiset ajovaloyksiköt, tunnusomaiset sumuvalot sekä Soda-tyylisen jäähdyttimen säleikön. Takaluukun pinnassa on merkkilogon sijasta nyt Skoda-tekstilogo. Superbin historia juontaa peräti 1930-luvulle.

Superbin historia Škodan lippulaivana alkaa vuodesta 1934, jolloin ensimmäistä SUPERB-mallia alettiin valmistaa Mladá Boleslavin tehtaalla. Superb oli vuonna 1947 ensimmäinen Škodan Kvasinyn tehtaalla tehty automalli. Mallinimi on peräisin latinan kielen sanasta ‘superbus’, joka tarkoittaa erinomaista, loistavaa ja suurenmoista. Yli 50 vuoden tauon jälkeen vuonna 2001 uudelleen syntynyt Skoda Superb on jatkanut mallin perinteitä. Nyt Superb on ehtinyt kolmanteen sukupolveensa, ja se on saavuttanut hyvän suosion sekä perheautona että työsuhdeautona. Huhtikuussa 2017 kolmannen sukupolven myötä Superb saavutti miljoonan kappaleen tuotantorajan.

Julkaistu: 8.5.2019