Skoda uudistaa Kodiaq ja Karoq katumaasturinsa
Autot ja liikenne
Skoda uudistaa Kodiaq ja Karoq katumaasturinsa
ŠKODA-katumaasturimallit KAROQ ja KODIAQ ovat vuosimallin 2020 myötä entistä paremmin varusteltuja ja turvallisempia. Kumpaankin malliin on nyt saatavilla Side Assist -kaistanvaihtovaroitin, joka varoittaa kuljettajaa takaviistosta, jopa 70 metrin päästä lähestyvistä ajoneuvoista. Uutta on myös tekstilogo takaluukun pinnassa.
Julkaistu 26.7.2019
Tuulilasi

Nyt saatavilla oleva Side Assist -kaistanvaihtovaroitin täydentää ŠKODA KODIAQ- ja KAROQ-mallien kattavaa avustinjärjestelmien valikoimaa, korvaten aiemman Blind Spot Detection -kaistanvaihtovaroittimen. Uuden järjestelmän valvoma alue on pidentynyt aiemmasta 20 metristä jopa 70 metriin, ja kahden tutkatunnistimen avulla se havaitsee takaviistosta lähestyvät ajoneuvot. Järjestelmän varoitusvalot ovat entistä helpommin kuljettajan havaittavissa. Ne eivät enää ole sisäänrakennettuna ulkopeilien yläkulmassa, vaan ulkopeilikoteloiden sisäpinnoissa.

Varoitusvalot ovat nyt varmemmin huomattavissa ja niiden kirkkautta voidaan säätää. Järjestelmä on toiminnassa ajonopeudesta 15 km/h alkaen ja kytkeytyy pois päältä ajonopeuden hidastuessa nopeuteen alle 10 km/h. Side Assist -kaistanvaihtovaroittimen yhteyteen kuuluu myös peruutusvaroitin, joka varoittaa peruutettaessa kuljettajaa auton takana liikkuvista kohteista.

Mukautuva alustan säätö myös etuvetoisiin malleihin

Mukautuva alustan säätö (DCC) lisää katumaasturimallien mukavuutta. Aiemmin se oli tarjolla vain nelivedon yhteyteen, mutta nyt myös etuvetoisiin malleihin. Iskunvaimentimien elektronisesti ohjatulla säädöllä DCC mukauttaa iskunvaimennuksen luonteen automaattisesti tien kuntoon ja kuljettajan ajotyyliin tai valittuun ajoasetukseen. Ajoasetuksen valinnalla kuljettajalle on tarjolla iskunvaimennuksen kolme erilaista luonnetta mukavuuspainotteisesta sporttiseen: Comfort, Normal ja Sport.

KESSY liiketunnistin

Kaikkien ŠKODA-automallien KESSY-järjestelmän (keskuslukitus ja käynnistys avainta käsittelemättä) lähetinavaimessa on nyt liiketunnistin, joka ehkäisee auton varastamista ja autoon murtautumista. Tässä KAROQ- ja KODIAQ-malleihin saatavassa järjestelmässä lähetinavaimen signaali kytketään automaattisesti pois päältä, jos avainta ei liikuteta 15 minuuttiin ‒ esimerkiksi kun avain on laskettu pöydälle. Kun avainta taas liikutetaan, lähetintoiminto kytkeytyy jälleen päälle. Sen jälkeen auton keskuslukitus voidaan avata ja moottori käynnistää vaivattomasti avainta käsittelemättä.

Uusi 2.0 TDI -moottori Karoqiin

Karoqin moottorivalikoima on täydentynyt uudella 2.0 TDI -moottorilla, jonka teho on 140 kW (190 hv). Moottori täyttää pakokaasun Euro 6d-TEMP-päästöstandardin vaatimukset. Moottorissa on SCR-varaajakatalysaattori, sisältäen myös AdBlue-lisäaineruiskutuksen ja dieselhiukkassuodattimen. Tämän Kodiaqista jo tutun moottorin yhteydessä on aina neliveto ja seitsemänvaihteinen DSG-automaattivaihteisto.

Myös vanteet uudistuvat

Vuosimallin 2020 myötä Kodiaqiin tulee tarjolle uusi kevytmetallivannevaihtoehto. Sporttiset, kookkaat 20-tuumaiset Ignite-kevytmetallivanteet ovat 255 mm leveät. Ne tulevat tarjolle malliversioihin KODIAQ Spotline sekä KODIAQ RS ja KODIAQ L&K. Uusi yksittäisten pyörien rengaspaineita valvova järjestelmä tulee tarjolle 18-tuumaisista vanteista alkaen. KODIAQ Scout -malliin on nyt saatavissa nahkaverhoilu rei’itetyillä, tuuletettavilla etuistuimilla.

Kommentoi »