Tuulilasi

Skoda Superbista tulossa pistokehybridiversio – tosin vasta 2019Skoda Superbista tulossa pistokehybridiversio – tosin vasta 2019

Autoexpressille puhunut Skodan toimitusjohtaja Bernhard Maier on todennut, että Skoda on tuomassa markkinoille pistokehybridimalleja, joista yksi on Superb.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Maierin mukaan Superb on tshekkimerkin ensimmäinen pistokehybridimalli, ja se saapuu vasta vuonna 2019. Maier jatkaa, että he ovat kaavailleet myös muita pistokehybridimalleja. Tähän viittaa myös Genevessä esitelty VisionS-katumaasturikonsepti, joka oli myös ladattavaa mallia.

Superb perustuu VW-konserniin MQB-alustaan, johon on tarjolla jo pistokehybridimalleja esimerkiksi Passat GTE:n muodossa. On myös salattu totuus, että Skoda joutuu odottamaan emomerkkinsä takana uusimpien teknologioiden lanseeraamista.

Skodan edustaja kertoi Tuulilasille Superbin koeajotilaisuudessa viime kesänä, että heillä olisi valmis pistokehybridiprototyyppi, mutta he eivät saa pistää sitä vielä tässä vaiheessa tuotantoon. VW:n halutaan pitää teknologisena edelläkävijänä konsernin nokkimisjärjestyksessä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 17.3.2016