Tuulilasi

Skoda Superb saa lisää blingiä käytettävyyden ehdoilla


Skoda päivittää Superbin multimedia- ja infolaitteet vuodelle 2017. Uusi 9,2-tuumainen kosketusnäyttö on uudistuksen tärkein komponentti.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Tuoreet Skoda Kodiaq ja Skoda Octavia ovat saaneet jo uudet multimedialaitteet, mutta nyt on Superbin vuoro. Superb ei saanut vielä tässä vaiheessa varsinaisesti facelifitä, vaan uudistukset keskittyvät multimediapuoleen.

Edellinen huippuversio Columbus oli varustettu 8-tuumaisella näytöllä, nyt näytön koko on 9,2 tuumaa. Myös pienemmän 5-tuumaisen näytön koko on kasvanut 6,5 tuumaan.

Skoda Octaviasta saatujen ensituntumien perusteella uusi iso 9,2-tuumainen näyttö on todella näyttävä, mutta näyttävyydellä on myös varjopuolensa. Skoda on päättänyt jostain eriskummallisesta syystä jättää fyysiset näppäimet pois näytön reunoilta. Esimerkiksi äänenvoimakkuutta voi säätää fyysisellä näppäimellä ainoastaan ratista.

Ajoturvallisuuden ja käytettävyyden kannalta on valitettavasti tässä menty metsään. Kosketusnäytön toiminallisuus muutoin on nykyaikaista ja toimivaa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 29.5.2017