Tuulilasi

Skoda strategisen muutoksen edessä: "On tehtävä kalliimpia autoja"


Skoda myöntää, että sen on pystyttävä löytämään asiakkaita, jotka ovat valmiita maksamaan enemmän yhtiön autoista, kun se aloittaa sähköautojen valmistuksen. Skoda on tuomassa markkinoille täyssähköisen SUV:n vuonna 2020.
Kuvat Skoda

Skoda on tuomassa viisi täyssähköistä autoa markkinoille vuoteen 2025 mennessä.

”Sähköautojen valmistus on kalliimpaa kuin polttomoottoriautojen. Siksi meidän on löydettävä kohderyhmä, jotka ovat valmiita maksamaan autoistamme enemmän”, sanoo Skodan myynti- ja markkinointipäällikkö Alain Favey.

Seuraavan neljän vuoden aikana Skoda aikoo investoida kaksi miljardia euroa sähköistymiseen ja digitalisaatioon. Koskaan aikaisemmin Skoda ei ole tehnyt yhtä suurta investointia.

”Sähköistyminen on väistämätön asia tällä alalla. Täyssähköinen SUV:mme tulee sijoittumaan jonnekin keskikokoisen Kodiaq SUV:n ja kompaktin kokoluokan Karoq SUV:n välimaastoon. Siihen tulee yhdellä latauksella 500 kilometrin ajosäde”, kertoo Skodan pääjohtaja Bernhard Meier.

”Teimme viime vuonna myyntiennätyksemme, mutta se oli pääosin melko edullisten autojemme ison myynnin ansiota. Nyt meidän on mietittävä uusi strategia. Emme voi enää ajatella, että meidän on pystyttävä valmistamaan autoja mahdollisimman edullisesti. Nyt meidän on pystyttävä valmistamaan niin hyviä ja hienoja autoja, että kuluttajat ovat valmiita myös maksamaan niistä enemmän”, Favey sanoo.

Skoda julkistaa jo ensi vuonna pienen täyssähköisen Citigon. Sillä voi ajaa latauksella 300 kilometrin matkan. Ensi vuonna on tulossa myös lataushybridi Superbista. Siihen tulee sähkömoottori 1,4-litraisen bensiinimoottorin kylkeen.

Vuonna 2020 tuleva sähköinen SUV perustuu vuonna 2017 esiteltyyn Vision E -konseptiautoon.

Julkaistu: 31.3.2018