Tuulilasi

Skoda Octavia - Vuoden 2013 vetoauto

Skoda Octavia - Vuoden 2013 vetoauto
Uusiutunut Skoda Octavia pesi muut, kun 43 erilaista uutta automallia pistettiin suureen vertailutestiin, jossa etsittiin veto-ominaisuuksiltaan parasta autoa.

Vetoautot vertailutestissä

Englantilainen autolehti What Car ja matkailuvaunulehti Practical Caravan ovat toteuttaneet vuodesta 2008 alkaen Euroopan suurimman vetoautojen vertailutestin. Tehtävänä on löytää vuosittain auto, joka on paras perävaunun veturi. Vuoden 2013 testitulosten perusteella tittelin sai uusiutunut Skoda Octavia.

Vertailutestissä etsitään vastausta kysymykseen, mikä on sopivin automalli matkailuvaunun tai muun perävaunun vetämiseen. Tämän vuoden vertailussa mukana oli mukana 46 automallia. Testin ovat kehittäneet What Car ja Practical Caravan, mutta mukana sitä kehittämässä on myös ollut karavaanareiden etujärjestö.

Huomion kohteena ovat autojen ajomukavuus, jarrutusominaisuudet, sekä mäkilähtö- ja mäennousuominaisuudet. Mittaukset tehdään perävaunua vedettäessä. Perävaunussa on AL-KOn alusta ja ajonvakautusjärjestelmä. Järjestelmän mustan laatikon avulla kerätään tarkat mittaustiedot perävaunun liikkeistä. Numerotietojen lisäksi autoja arvioivat testaajat itse. Tällöin mukaan tulevat auton käyttöominaisuudet muutoinkin kuin matkailuvaunun vetoautona. Tuloksissa päähuomio kiinnitettiin kuitenkin auton sopivuuteen perävaunukäytössä.

Vuoden 2013 vertailutestissä autot jaettiin kokonaispainonsa perusteella viiteen ryhmään. Kussakin luokassa etsittiin voittaja. Luokkavoittajista valittiin edelleen testitulosten ja arvioiden perusteella se auto, jota pidettiin kaikista autoista parhaana riippumatta auton kokoluokasta. Voittaja sai Vuoden Vetoauto 2013 -tittelin.

Vuoden 2013 voittaja oli Skoda Octavia 2.0 TDI CR 150 hv varustetasona Elegance. Sen kovin kilpailija oli VW Golf 2.0 TDI 150 GT DSG. Molempia autoja pidettiin erittäin hyvinä vetoautoina. Octavia sai tittelin suurempien tilojensa, korkean laatutason ja erinomaisten veto-ominaisuuksiensa ansiosta.

Testaajat totesivat, että Octavian erinomaiset veto-ominaisuudet osoittavat, ettei hyvän vetoauton välttämättä tarvitse olla nelivetoinen. Testissä mukana olleet Octavia ja Golf eivät olleet farmarimalleja.

Vuoden 2013 vetoauto:

  • Skoda Octavia 2.0 TDI CR 150PS Elegance

_______________________________________________________________

Painoluokkien voittajat

  • Painoluokka max 1424 kg  Skoda Octavia 2.0 TDI CR 150PS Elegance
  • Painoluokka 1425-1579 kg Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI 177 Bluemotion Technology Sport
  • Painoluokka 1580-1724 kg   BMW 3-sarja Touring 330d Luxury
  • Painoluokka 1725-1899 kg  Jaguar XF Sportbrake 3.0D V6 Premium Luxury
  • Painoluokka 1900 kg ja enemmän    Land Rover Discovery 4 3.0 SDV6 XS

Erikoismaininnat

  • Paras keveimpien vetoautojen luokassa  Kia Cee´d Sportswagon 1.6 CRDi ‘3’
  • Edullisin neliveto  Dacia Duster 1.5 dCi Ambiance 4×4
  • Ympäristöystävällisin vetoauto  Honda Civic 1.6i DTEC ES
Julkaistu: 16.8.2013
Kommentoi »