Tuulilasi

Skoda Octavia päivittyy ensi vuonna – uutta ilmettä keulaan

Autoexpressin saamien tietojen mukaan Skoda Octavia saa merkittävän faceliftin vuonna 2017. Auton ulkoilme päivittyy tuolloin Superbin ja Kodiaqin kaltaiseksi.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

Skodan päämuotoilija Josef Kaban on kertonut Autoexpressille, että Octavia säilyy merkin ydinmallina, vaikka kiinnostus katumaastureita kohtaan on suurta. Korimallivaihtoehdot pysyvät faceliftinkin jälkeen ennallaan.

Ulkoiset muutokset tulevat pysymään kosmeettisina, joskin auton etuilme saattaa brittilehden tietojen mukaan melko voimakkaastikin. Auton ulkomitat pysynevät kuitenkin ennallaan. Täysin uusi Octavia on luvassa vasta aivan vuosikymmenen loppupuolella.

Autoexpress epäilee myös, että faceliftatusta Octaviasta julkistettaisiin pistokehybridiversio. Tekniikka on olemassa Golf GTE:ssä, mutta Skoda joutunee odottamaan sen lanseerausta vasta seuraavan sukupolveen. Moottoripaletti pysyy hyvin nykyisen kaltaisena uudistuksen jälkeenkin.

Ohjaamon olisi tulossa uudistuksen jälkeen aiempaa isompi 9-tuumainen kosketusnäyttö, joka tukisi sekä Android Autoa että Apple Carplaytä.  

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 26.8.2016
Kommentoi »