Tuulilasi

Skoda Kodiaq saamassa tulisen RS-mallin – Superb puolestaan eiSkoda Kodiaq saamassa tulisen RS-mallin – Superb puolestaan ei

Skodan tuoreesta katumaasturiuutuudesta ollaan tekemässä tulista RS-versiota, kertoo brittiläinen EVO-magazine.
Teksti Max Lange
Kuvat Skoda

EVO sai tietää asiasta Skodan r&d-pomolta Christian Strubelta faceliftatun Octavian koeajotilaisuudessa. Strube vahvisti samalla tiedon, että Superbista ei olla ainakaan toistaiseksi tekemässä erityistä sporttiversiota.

Myös pienempiä RS-malleja odottavat saattavat joutua pettymään, sillä Struben Octaviaa pienempiä RS-malleja ei ole enää tulossa. Hänen mukaan pienet suorituskykyiset mallit eivät ole enää fiksuja bisneksen kannalta. Tämä on harmi, sillä VW:lla on tarjota Up GTI, josta olisi voinut melko pienellä vaivalla tehdä Citigo RS -mallin.

Seuraava uusi RS-malli Skodalta on siis Kodiaq. Octavia RS on ollut varsinkin Suomessa erittäin menestynyt, sillä se on ollut yksittäisenä malliversiona Suomen myydyin Octavia-versio. Kodiaqin tapauksessa RS-käsittely kuitenkin nostanee auton hinnan niin korkeaksi, ettei näin pääse käymään.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 13.1.2017