Tuulilasi

Skoda keksi yksinkertaisen ratkaisun arkiseen pulmaan

4

Škodan suunnittelijat lisäävät auton käyttöä helpottavien ja näppäröittävien Simply Clever -ratkaisujen määrää. Uusin lisäys on lasinpesunestesäiliön korkki, johon on integroitu täyttösuppilo. Tämä korkki on ensimmäisenä käytössä uudessa Scalassa.
Kuvat Skoda

Niin tuttua jokaiselle autonkäyttäjälle: lasinpesunestettä lisättäessä osa nesteestä päätyy helposti jonnekin muualle kuin säiliöön ja tippuu moottoritilasta maahan. Tämän tutun ongelman poistamiseksi uusien Škoda-automallien lasinpesunestesäiliössä on näppärä korkki, joka avattaessa muuttuu täyttösuppiloksi. Se helpottaa lasinpesunesteen täyttämistä.

Suppiloksi muuttuva lasinpesunestesäiliön korkki on ensimmäisenä uudessa Škoda Scalassa. Tämän uuden perheautokokoluokan automallin myynti alkaa vielä keväällä 2019. Uusin Simply Clever -ratkaisu löytyy jatkossa myös Škoda Kamiq -crossover-katumaasturista ja muista tulevista automalleista. Lisäksi tämän korkin voi hankkia myöhemmin kaikkiin Škodan automalleihin alkuperäisenä lisävarusteena.

Simply Clever -ratkaisut

Simply Clever -käsite tuli tunnetuksi vuonna 2003, kun Škoda esitteli Frankfurtin autonäyttelyssä konseptiautomallinsa Roomsterista. Siinä oli mm. pituus- ja sivusuunnassa säädettävät takaistuimet ja kääntyvät etuistuimet. Runsaan positiivisen palautteen innoittamana Škodan suunnittelijat ovat sen jälkeen toistuvasti toteuttaneet uusia vastaavia ratkaisuja. Sateenvarjosta etuoviverhouksessa ja jääraapasta tankin luukun sisäpinnassa on tullut suorastaan klassikkoja. Jääraappaan on sittemmin lisätty renkaiden kulutuspintasyvyyden mittain.

Tähän mennessä Simply Clever -ratkaisuja on kaikkiaan jo yli 60. Esimerkiksi roskakori oviverhouksessa, aurinkolasilokero taustapeilin yläpuolella ja ovien reunasuojukset, pullotelineet jokaisessa ovitaskussa ja Easy Open -pulloteline keskikonsolissa. Huomioliivi, integroidut vaateripustimet ja taittuvat pöydät takana ovat käytännöllisiä ratkaisuja kaikille autossa matkustaville. Auton jokapäiväistä käyttöä helpottavat esimerkiksi kassikoukut tavaratilassa ja pysäköintilipun pidike A-pilarissa.

Julkaistu: 25.3.2019