Tuulilasi

Skoda julkaisi Vision RS -mallin muotoiluvideon ja sisätilaluonnokset

Skoda Vision RS tarjoaa näkemyksen Skoda RS-mallien tulevaisuudesta. Muotoiluluonnokset antavat ensivaikutelman konseptiauton sisätilasta ennen mallin ensiesittelyä lokakuussa järjestettävässä Pariisin autonäyttelyssä.
Teksti Skoda
Kuvat Skoda

Lisäksi videolla esitellään kestävästi tuotetuista materiaaleista valmistetun sisätilan muotojen syntyminen muotoiluosastolla Prahassa. Katso video jutun alta.

Video vie katsojan Tshekin pääkaupungissa sijaitsevalle muotoiluosastolle, joka sijaitsee lähellä Prahan linnaa, Kaarlensiltaa, Tanssivaa taloa ja Žofín-palatsia. Tulevien Skoda-mallien ensimmäisiä luonnoksia piirretään Mladá Boleslavin Česana-kaupunginosassa sijaitsevan muotoiluosaston lisäksi myös prahalaisella Masarykin rantakadulla sijaitsevan jugendtalon inspiroivassa ympäristössä innoittavan tunnelman keskellä.

Skoda-muotoilija hahmottelee urheilullisen ja avaran sisätilan, jossa kelluvilta vaikuttavat istuimet, hiilikuituiset ja kristallilasiset elementit, upeat valoefektit ja moottoriurheilumaailman tyylipiirteet yhdistyvät saumattomasti toisiinsa. Skoda Vision RS -mallin briljantinvalkoinen väri korostaa auton ekologista teknologiaa ja kestävään kehitykseen pohjautuvia materiaaleja.

Hiilikuitu, kristallilasi ja moottoriurheilumaailman tyylipiirteet

Mittaristo hiilikuituoptiikkaisine elementteineen toistaa jäähdyttimen säleikön symmetrisiä muotoja. Konseptiauton somiste-elementit ovat tshekkiläisen lasinvalmistaja Lasvitin käsityönä valmistettua erikoiskristallia. Mittaristossa näytetään erityisiä RS-animaatiota, ja sen valot toimivat interaktiivisesti tietoviihdejärjestelmän kosketusnäytön kanssa.

Vision RS -mallin avaraan keskikonsoliin on integroitu DSG-vaihteiston shift-by-wire-tekniikka, ja se on valmistettu kokonaan hiilikuidusta. Tätä korkealuokkaista materiaalia on käytetty myös auton koristeosissa, ovipaneeleissa ja istuinten rungossa. Se luo suoran yhteyden moottoriurheilumaailmaan. Erityiset silmukkamaiset ovenkahvat tuovat mieleen kilpa-auton. Urheilullisen ulkonäön ohella auton toinen tärkeä ominaisuus on kestävän kehityksen filosofia. Esimerkiksi hiilikuitu on valmistettu täysin kierrätetystä polyesteristä ja istuinverhoilu kasviperäisestä Alcantarasta.

Julkaistu: 6.9.2018
Kommentoi »