Tuulilasi

Skoda esittelee uuden Karoqinsa

Skoda esittelee uuden Karoqinsa
Skoda esittelee uuden katumaasturinsa Karoqin Frankfurtin autonäyttelyssä. Malliin on nyt ensimmäistä kertaa saatavana muunneltava digitaalinen mittaristo. Lisäksi katumaasturissa on tarjolla 4G SIM-korttimoduuli ja Skoda Connect, jotka takaavat optimaaliset yhteydet.

Saatavana on viisi moottorimallia: kaksi bensiinimoottoria ja kolme dieselmoottoria, joiden tehot ovat välillä 85 – 140 kW (115 – 190 hv). Molemmat bensiinimoottorit ja kaksi dieselmoottoria ovat täysin uusia. Moottorien iskutilavuudet ovat 1,0, 1,5, 1,6 ja 2,0 litraa. Tehokkainta dieselmoottoria lukuun ottamatta moottoreiden yhteyteen saa 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston tai 7-vaihteisen DSG-kaksoiskytkin-automaattivaihteiston. Moottorin 2.0 TDI 140 kW (190 hv) yhteydessä autossa on aina neliveto ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto. Uudessa 1.5 TSI -moottorissa on sylinterilepuutus.

Saatavilla on myös ajoasetuksen valinta, jonka vaihtoehdot ovat normaali, Sport, Eco, yksilöllisesti säädettävä Individual ja nelivetomallissa lisäksi Lumi.

Kompaktin katumaasturin pituus on 4 382 mm, leveys 1 841 mm ja korkeus 1 605 mm. Pitkän 2 638 mm:n akselivälin ansiosta matkustajilla on runsaasti jalkatilaa. Tavaratilan tilavuus on 521 litraa, kun takaistuimet ovat normaaliasennossa. Takaistuimien selkänojien alas kääntäminen suurentaa tavaratilan 1 630 litraan.

Skoda on sisällyttänyt useita Simply Clever -ratkaisuja Karoqiin. Näihin lukeutuvat muiden muassa tavaratilan avaamisen käsin koskematta mahdollistava virtuaalinen poljin ja tarjolla oleva VarioFlex-takaistuinjärjestelmä. Tämän takaistuinjärjestelmän yhteydessä tavaratilan koko on muunneltavissa välille 479 ja 588 litraa. VarioFlex-takaistuinjärjestelmään kuuluu kolme erillistä takaistuinta, jotka voidaan säätää erikseen ja jopa irrottaa kokonaan. Tällöin tämä kompakti katumaasturi muuntuu jopa pakettiauton mittoihin, ja tavaratilan koko kasvaa peräti 1 810 litraan.

Karoq on Skoda-malliston digitaalisin auto. Malliin on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla muunneltava digitaalinen mittaristo. Kuljettaja voi omien mieltymystensä mukaan mukauttaa näkymät, jotka liitetään auton tietoviihdejärjestelmään. Kaikki liitettävyysratkaisut parantavat tiedonsiirtoa ja lisäävät samalla viihtyvyyttä ja turvallisuutta.

4G SIM-korttimoduulin ja WLAN-lähiverkon ansiosta matkustajat pysyvät aina online-yhteyksissä, sillä jokaisen matkustajan mobiililaite voidaan yhdistää langattomaan verkkoon.

Skoda Connectin uudet online-mobiilipalvelut on jaettu kahteen luokkaan: Infotainment Online toimintoihin on koottu tieto ja navigointitoiminnot, ja Care Connect -toiminnot puolestaan tarjoavat avustuspalveluja teknisten vikatilanteiden ja hätätilanteiden yhteydessä. Esimerkiksi hätäpuhelutoiminto hälyttää automaattisesti paikalle apua onnettomuuden sattuessa. Phone Box -matkapuhelinlokeroon liittyy älypuhelimen langaton induktiivinen latausmahdollisuus.

(Lähde: Skoda)

Julkaistu: 5.9.2017
Kommentoi »