Tuulilasi

Skoda aikoo rypistää peräti 19 uutta mallia kahdessa vuodessa


Skoda on uusimassa mallistoaan hurjalla tahdilla. Se aikoo tehdä peräti 19 uutta mallia seuraavan kahden vuoden aikana kuten tuotantoversion Vision X kompaktista SUV:ista ja sähköisestä Vision E SUV:ista, sähköisen Citigo-kaupunkiauton sekä Superb-lataushybridin.
Kuvat Skoda

Skodan operatiivinen voitto kasvoi viime vuonna ennätykselliset 34,6 %. Myyntivoitto kasvoi 20,6 %.

”Nämä luvut ovat tulosta onnistuneesta SUV-strategiasta sekä kustannusohjelmastamme”, Skoda tiedotti.

Skoda myi viime vuonna 1 200 500 autoa, myynnin kasvu oli 6,6 %. Eniten autoja myytiin Kiinassa, 325 000 kappaletta, seuraavaksi eniten Saksassa, Tshekissä ja Iso-Britanniassa.

Suosituin malli oli edelleen Octavia, jota myytiin maailmalla 418 300 kappaletta.  Euroopan markkinoilla se oli kaikista automalleista toiseksi eniten myyty perheauto. Kodiaq SUV:ia myytiin 100 000 kappaletta.

”Vuoden 2017 vakuuttavat lukemat osoittavat kuinka hyvin uusi laaja mallistomme on otettu vastaan, vuosi oli koko yhtiön historian menestyksekkäin”, kertoi pääjohtaja Bernhard Maier.

”Paitsi että lanseeraamme 19 uutta mallia seuraavan kahden vuoden aikana, lanseeraamme myös yhtiön historian suurimman investointiohjelman; Skoda tulee investoimaan sähköistymiseen ja uusiin liikkumispalveluihin 2 miljardia euroa”, Maier sanoi.  

Julkaistu: 21.3.2018