Tuulilasi

Skanska valittaa oikeuden asfalttikartellipäätöksestäSkanska valittaa oikeuden asfalttikartellipäätöksestä

Skanska Asfaltti Oy valittaa Helsingin käräjäoikeuden päätöksestä, jonka oikeus antoi asfalttikartellin vahingonkorvausoikeudenkäynnissä koskien valtion vaatimuksia ja korvauksia oikeudenkäyntikuluista.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Joonas Brandt

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi viime vuoden marraskuussa valtion vaatimukset, mutta ei velvoittanut valtiota korvaamaan kuin osan Skanska Asfaltin oikeudenkäyntikuluista.

Skanska Asfaltti Oy on Skanska Oy:n tytäryhtiö ja oli kuuden muun asfalttiyhtiön tavoin vastaajana vahingonkorvausoikeudenkäynneissä, jotka liittyivät Suomessa 1990-luvulla toimineeseen asfalttikartelliin.

”Olemme tyytyväisiä siihen, että valtion vaatimukset hylättiin", kertoo Skanska Oy:n lakiasiainjohtaja Kirsi Palviainen tiedotteessa.

"Skanska Asfaltti kuitenkin valittaa käräjäoikeuden tuomiosta Helsingin hovioikeuteen, koska käräjäoikeus ei hyväksynyt Skanska Asfaltin oikeudenkäyntikuluvaatimusta kokonaisuudessaan. Skanska Asfaltin valitus koskee ainoastaan oikeudenkäyntikulukorvausta.”

Ennen vahingonkorvausoikeudenkäyntejä korkein hallinto-oikeus (KHO) on käsitellyt asfalttikartellia. KHO on tuolloin määrännyt vastaajayhtiöt maksamaan erisuuruisia seuraamusmaksuja kilpailulain rikkomisesta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa. https://www.facebook.com/Tuulilasi

Julkaistu: 3.2.2014