Tuulilasi

Skandaali Yhdysvalloissa: LAPD tilasi 10 miljoonalla sähköautoja – osa täysin käyttämättä

Skandaali Yhdysvalloissa: LAPD tilasi 10 miljoonalla sähköautoja – osa täysin käyttämättä
CBS Los Angelesin mukaan Los Angelesin poliisi LAPD hankki 10 miljoonalla dollarilla ison määrän BMW i3 -sähköautoja, mutta suuri osa autoista lojuu edelleen käyttämättä.
Kuvat
Julkaistu: 21.1.2018

CBS:n mukaan suuri osa autoista on täysin käyttämättömänä, osaa niistä käytetään henkilökohtaisiin ajoihin. Uutinen on herättänyt isoa närkästystä Yhdysvalloissa, koska autot ostettiin veronmaksajien rahoilla.

CBS:n toimittaja David Goldstein seurasi erästä LAPD:n komentajaa, joka piipahti laitoksen BMW i3:lla kauneussalongissa manikyyrissä.

”Tässä on kyse 10 miljoonan dollarin pilottikokeilusta, onko todellakin tarkoituksena, että näitä autoja käytetään manikyyrissä ramppaamiseen?”, Goldstein kysyi naiselta.

”Minulla ei ole asiaan mitään sanottavaa”, oli poliisikomentajan vastaus.

LAPD ilmoitti haluavansa muuttaa kalustonsa ympäristöystävälliseksi, BMW voitti tarjouskilpailun. Yhtiö toimittaa kolmen vuoden ajan joka vuosi 100 BMW i3:a poliisilaitokselle.

”Tässä on kyse maailman pelastamisesta. Haluamme muuntautua vihreämmiksi ja säästää koko yhteisön ja veronmaksajien rahoja”, kertoi LAPD:n johtaja Jorge Villegas tuolloin.

Villegasta haastateltiin CBS:n ohjelmassa ja hän kertoi tutkivansa väitteet, mutta pitää silti hankintaa menestyksenä ja toivoo löytävänsä sähköautoille enemmän käyttöä.

Kommentoi »