Eeva

Sirpa ja Veera Selänne: "Suhteemme on vain lujittunut"

Sirpa ja Veera Selänne: "Suhteemme on vain lujittunut"
Sirpa Selänne on seurannut ylpeänä tyttärensä kasvua nuoreksi naiseksi. Veera, 13, haaveilee ryhtyvänsä tennisammattilaiseksi ja harjoittelee isänsä kanssa kotipihan omalla kentällä.
Julkaistu: 27.4.2021
Sohvalla on ruuhkaa. Sirpa Selänne, 51, ja 13-vuotias Veera- tytär yrittävät asettua yhdessä videopuheluun, mutta ruutu täyttyy nuuhkivista kuonoista ja ruskeista nappisilmistä. Rottweilerinpennuilla Lambolla ja Bellalla, riittää energiaa.
”Tällaista tämä meidän elämämme nykyään on. Koti on koko ajan sekaisin eikä täällä ole koskaan hiljaista”, Sirpa saa sanotuksi vispaavien häntien lomasta.
Kalifornian Coto de Cazan talossa elää kaikkiaan seitsemän koiraa. Kolmen hehtaarin tontilla on tilaa lemmikeille, mutta öisin tunnelma tiivistyy, kun lemmikit hakeutuvat nukkumaan Sirpa ja Teemu Selänteen makuuhuoneeseen.
”Koirat järjestävät ohjelmaa, mutta ne ovat tärkeitä perheenjäseniä, joilta saa valtavasti rakkautta. Vaikka maailmantilanne vetää mielen välillä matalaksi, se unohtuu heti, kun nämä kaverit tulevat viereen rapsutettavaksi. Eläimillä on uskomattoman terapeuttinen vaikutus”, Sirpa Selänne sanoo.
Pandemiarajoitusten myötä koko suurperhe asui viime vuonna yhdessä ennätykselliset viisi kuukautta. Poikkeusaika on lähentänyt perheenjäsenten välejä. Myös kuopus, 13-vuotias Veera on käynyt koulua kotoa käsin.
”Oikeastaan se on ihan kivaa. Saan tehdä läksyjä milloin haluan, kunhan kaikki tehtävät tulevat hoidetuiksi. Nautin tästä vapaudesta”, Veera kertoo.
Veeran aamut alkavat takapihan tenniskentällä, jossa hän harjoittelee isänsä kanssa. Ikäistään vanhempien sarjassa pelaava tyttö haaveilee ammattilaisurasta.
”Iskä päihittää minut vielä pelissä, mutta kyllä minä jonain päivänä hänet voitan. Treenaan kaksi kertaa päivässä, ensin kotona, sitten tennisklubilla valmentajani kanssa. En tiedä vielä, onko minusta ammattilaiseksi, mutta harjoittelen kovasti ja etenen päivän kerrallaan.”
Sirpa on seurannut Veeran omistautumista ylpeänä ja arvelee, että seuraavat vuodet määrittelevät, minne tyttären tie vie.
”Emme halua painostaa Veeraa, hän saa itse valita tiensä. Toivon, että hän saisi kokea mahdollisimman paljon onnistumisen elämyksiä, päätyipä hän mille alalle tahansa”, Sirpa miettii.
Sirpa kuvailee Veeraa sydämelliseksi mutta myös lujatahtoiseksi nuoreksi naiseksi, joka on uskaltanut pitää perheen nuorimpana aina puoliaan.
”Meillä on Veeran kanssa todella läheiset välit, pystymme puhumaan ihan kaikesta. En uskalla edes ajatella, miltä minusta tuntuu, jos Veera muuttaa joskus toiseen osavaltioon. Poikien opiskelemaan lähtökin oli minulle vaikeaa.”
Neljää lastaan katsoessaan Sirpa havahtuu usein pohtimaan ajankulkua.
”Toivon, että olisin viiden vuoden päästä jo mummi. Olisi ihana päästä kokemaan isovanhemmuus.”
Lue toukokuun 2021 Eevasta, mikä sai Sirpan kutsumaan Teemua kodinhengettäreksi ja mitä Veera ja Sirpa kaipaavat Suomesta eniten.
3 kommenttia