Silja Line purjehti olympiapronssia
Puheenaiheet
Silja Line purjehti olympiapronssia
Kaikki paitsi purjehdus on turhaa? Ehkei sentään, mutta Silja Lehtisen venekunnan Match Race -pronssi ansaitsee koko lajiryhmän tavoin kaikki kehut.

Weymouthin vesillä saatiin jännittää viimeiseen asti, kun paras viidestä -systeemillä purjehditun pronssilähdön 1-3 hävinnyt Venäjän teki protestin. Venäläisten mukaan molemmat veneet ottivat neljänteen lähtöön vilppilähdön, mutta kun tuomaristo oli eri mieltä, juhlat saattoivat alkaa.

Vuosikaudet yhdessä purjehtineet Silja Lehtinen, Silja Kanerva ja Mikaela Wulff olivat luonnollisesti melkoisessa tunnetilassa, kun mitali varmistui.

-  Mikaelan kanssa purtiin 20 minuuttia hammasta ja yritettiin pysyä kasassa laulamalla, Kanerva hymyili.

- Kuulosti hyvältä! Yritin lähettää sekaan telepaattista värinää, tuomariston kanssa neuvotellut kippari Lehtinen täydensi.

- Venäläiset olivat nopeampia vastatuulessa, mutta onneksi maaliin purjehdittiin aina myötätuuliosuuksilla. Niillä olimme vahvempia, Kanerva jatkoi.

Kolmikko on hitsautunut niin tiiviisti yhteen, että saumattoman yhteispelin veneessä lisäksi he täydentävät toistensa lauseita haastatteluissa kuin Tupu, Hupu ja Lupu ikään.

- Pronssi tuntuu voitolta.  Lähdimme tähän päivään sataprosenttisella teholla, vaikka finaalista putoaminen oli pettymys. Todella hienoa, Wulff iloitsi.

Rion kesäkisoissa Match Race -luokka korvataan 49-veneillä. Se tietää myös naisten yhteisen uran päätöstä, eikä päätös hullumpi ollutkaan: kesäkuun MM-kisojen maailmanmestaruus ja olympiamitali.

- Muutamat yhteiset itkut tulee varmaan itkettyä. Viimeinen päivä, viimeiset kisat, kaikki loppuu,  Wulff sanoi haikeana.

Siitä vaan kaikki ulos: nämä naiset ovat juhlansa ansainneet.

Lähteet: Purjehtijaliitto, Yle

Kommentoi »