Tuulilasi

Seuraavan sukupolven Nissan Micra kasvaa nykyisestä – myös muotoilu radikaalisti uusiksi

Seuraavan sukupolven Nissan Micra kasvaa nykyisestä – myös muotoilu radikaalisti uusiksi
Lokakuussa Pariisin autonäyttelyssä esiteltävä uusi Nissan Micra on suorastaan radikaali hyppäys eteenpäin nykyisestä, kertoo Automotive News Europe.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 21.3.2016
Ennen kaikkea uusi Micra on nykymallia huomattavasti isompi. Malli säilyy edelleen b-segmentissä, eli samassa autoluokassa kuin VW Polo ja Ford Fiesta. Nissanin Euroopan toimintojen johtaja Paul Wilcox toteaa nykyisen Micran olevan jossakin b-segmentin alapuolella kokonsa suhteen.
Wilcox vahvistaa myös, että tuleva Micra saa paljon vaikutteita Genevessä vuonna 2015 julkistetusta Sway-konseptiautosta. Nissan aikoo panostaa myös Micran laatuvaikutelmaan ja käytettyihin materiaaleihin. Tavoitteena on auto, joka huokuu laatua ja tyylikästä muotoilua.
Uusi Micra rakennetaan osittain Nissanin uudelle modulaariselle CMF-B -pohjarakenteelle, mutta siinä käytetään myös muita komponentteja, kertoo Automotive News Europe. CMF-B -pohjarakenteen ensimmäinen täysin uusi malli on vuonna 2018 esiteltävä toisen sukupolven Juke.
Nykyinen Micra on hyvin globaali auto ja sitä valmistetaan Chennaissa Intiassa. Uusi Micra on tehty selvästi enemmän eurooppalaiseen makuun ja sen tuotanto siirtyykin Luoteis-Ranskaan Flinsiin.
Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.
Kommentoi »