Tuulilasi

Seuraavan sukupolven BMW 3-sarja voi muuttua radikaalistikin nykyisestä

Seuraavan sukupolven BMW 3-sarja voi muuttua radikaalistikin nykyisestä
Saksalainen Autobild kirjoittaa, että tuleva 3-sarjan BMW voi erota nykyisestä huomattavasti. Uusi kolmonen tulee myyntiin näillä näkymin vuonna 2018.
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.11.2015

3-sarjan BMW on baijerilaismerkin tärkein malli myynnillisesti ja myös imagollisesti. Harva auto määrittää luokkaansa yhtä selkeästi kuin 3-sarja. Audin ja Mercedesin kanssa kilpaileminen pakottaa autojen olevan myös todella hyviä.

Seuraavan sukupolven 3-sarjan mallitunnukseksi tulee G20. Aikaisempaa rohkeammalle muutokselle taustaa antaa äskettäin uudistuneen 7-sarjan konservatiivinen uudistuminen. BMW:n lippulaiva avasi merkin johtajien silmät, sillä uuden mallin on myös näytettävä uudelta.

Uudistuneessa 7-sarjassa on valtavasti uuttaa teknikkaa ja innovaatioita, mutta ulkoisesti malli ei eroa paljoakaan edeltäjästään. Siksi tulevan kolmosen muotoiluun aiotaan ottaa nykyistä rohkeampi asenne.

Autobildin mukaan 3-sarjan lopullinen design lyödään lukkoon vielä vuoden 2015 marraskuussa. Koko 3-sarjan mallisarjaan vaikuttavat myös entistä vahvemmin BMW:n muut mallit. 1-sarja on pian muuttumassa etuvetoiseksi. 2-sarja on takavetoinen ja lähenee kooltaan 3-sarjaa.

Farkkukorinen 3-sarja saa luvan vielä jatkaa mallistossa, mutta kyseisen korimallin kysyntä on vähenemään päin, koska BMW:llä on nykyään myös muita tilavia malleja.

Uusi kolmonen perustuu BMW:n tuoreelle modulaariselle takavetorakenteelle, jonka ensimmäinen malli oli 7-sarja. Pohjarakenteen etuna on suuri muokattavuus, jonka takia siinä voi hyödyntää erilaisia valmistusmateriaaleja sekä voimalinjaratkaisuja.

Samalle pohjalevylle aiotaa rakentaa perinteisiä polttomoottorimalleja, erilaisia hybridejä, täyssähkömalleja sekä jopa polttokennomalleja. Etu- ja taka-akseleiden väliin on tulossa tasainen tallennusmoduuli, johon BMW aikoo sijoittaa sähkömallien akuston. Samainen rakenne on jo pitkään ollut mm. Teslassa.

Saksalaislehden mukaan vuoden 2018 julkistuksen yhteydessä 3-sarjaan tuodaan ensimmäiset kehittyneemmät pistokehybridimallit sekä muut polttomoottoria tukevat  sähköistysratkaisut. Täyssähkö- ja polttokennoversiot ovat luvassa vuoden 2020 jälkeen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Kommentoi »