Tuulilasi

Seuraava Seat Leon VW-konsernin digijohtajaksiSeuraava Seat Leon VW-konsernin digijohtajaksi

Seuraavan sukupolven Seat Leonista tulee VW-konsernin ensimmäinen malli, johon tuodaan uuden sukupolven tietoviihdejärjestelmät.
Teksti Max Lange
Kuvat Seat

Vuonna 2019 Seat Leon päivitetään kokonaisvaltaisesti. Seat on viime vuosina saanut olla monen uuden teknologian ensimmäinen kokeilija VW-konsernissa, eikä Leoninkaan kohdalla tehdä asiaan poikkeusta.

VW-konsernin uusi tietoviihdejärjestelmä muistuttaa nykyisiä älypuhelimia siinä, että järjestelmää voidaan päivittää etänä verkkoyhteyden avulla. Aiemmin järjestelmäpäivitykset on pitänyt tehdä huollon yhteydessä korjaamolla. Nykyisistä automerkeistä ainoastaan Tesla on pystynyt tarjoamaan langattomasti päivityksiä autoihinsa.

Seatin pääjohtajan Luca de Meon mukaan tietoviihdejärjestelmän käyttöliittymä ja -kokemus on huippuluokkaa − jopa parempi kuin Tesla Model X:ssä. Hyvä uutinen ei välttämättä kuitenkaan ole, että uuden tietoviihdejärjestelmän myötä ohjaamon nappeja vähennetään vielä nykyisestäkin. Esimerkiksi Seateissa ilmastoinnin säätimet ovat siirtymässä kosketusnäyttöön.

Lähde: Autocar

Julkaistu: 2.3.2018