Tuulilasi

Sergio Marcionne tylynä: ”Sähköautovallankumousta ei tule”Sergio Marcionne tylynä: ”Sähköautovallankumousta ei tule”

Fiat Chryslerin pääjohtaja Sergio Marchionne ei usko sähköautojen vallankumoukseen ainakaan seuraavan kymmenen vuoden aikana.
Kuvat All Over Press

Marchionne on ennenkin lausunut kovia sanoja esimerkiksi Teslasta ja sen johtajasta Elon Muskista.

”Me emme todellakaan lyö vetoa sähköautojen vallankumouksesta seuraavan kymmenen vuoden aikana. Sitä ei nimittäin ole tulossa”, Marchionne paaluttaa Autoblogin mukaan.

Tesla onkin ollut viime aikoina valtavissa ongelmissa tuotantonsa kanssa. Autoja ei valmistu riittävästi, ei lähimainkaan.

”Sähköautojen valmistuksessa ei ole vieläkään olemassa riittävän toimivaa ja tehokasta mallia. Niin paljon kuin pidänkin hyvästä ystävästäni Elon Muskista – joka on tehnyt hienoa työtä markkinoidessaan Teslaa – en ole lainkaan varma, että heidän strategiansa on oikea. Tässä asiassa on oltava hyvin varovainen. Mekin valmistimme Yhdysvaltojen markkinoille sähköistä Fiat 500 -mallia, mutta joka ikinen aikanaan tuotantolinjalta tullut auto on ollut meille tappiollinen”, Marchionne sanoo.

”Toki se johtuu siitä, että aikaisemmin sähköautojen komponenttien hinnat olivat isompia kuin nyt. Mutta vaikka alkaisimme tuottaa sitä uudelleen, emme saisi sitä silti voitolliseksi. Siinä ei ole taloudellisesti ajatellen mitään järkeä.”

”Kyllä mekin teemme koko ajan investointeja sähköistymiseen, mutta emme pidä siitä isoa meteliä. Me uskomme hybrideihin, joilla pääsemme vaadittuihin päästömääriin. Mutta kokonaan sähköisiin autoihin me emme usko. Sellaista vallankumousta ei ole tulossa seuraavan vuosikymmenen aikana”, Marchionne naulaa.

Julkaistu: 12.10.2017