Tuulilasi

Selvitys: Nuoret uskovat, että sähköautoista tulee tavallisia tulevaisuudessa

Selvitys: Nuoret uskovat, että sähköautoista tulee tavallisia tulevaisuudessa
Brittiläisessä kyselyssä on selvitetty teini-ikäisten nuorten suhtautumista tulevaisuuden autoiluun. Jopa 80 prosenttia nuorista harkitsisi ostavansa ensiautokseen sähköauton.
Teksti Max Lange
Kuvat BMW

Selvityksen mukaan nuoret uskovat, sähköautoista ja pistokehybrideistä on tulossa normaaleja kymmenen vuoden sisällä. Suurin osa heistä arvioikin, että heidän ensiautonsa on sähköinen, kertoo Auto Express.

Etenkin ympäristöystävälliset autot saivat kyselyssä paljon suosiota. Noin kolmannes teineistä uskoi, että tulevaisuudessa kaikki uudet autot ovat sähkökäyttöisiä. Myös 88 prosenttia vastaajista totesi, että sähköautoja pitäisi olla nykyistä enemmän liikenteessä.

Kyselyn toteuttanut futurologi Ian Pearson toteaakin, että nuoret ovat erittäin tietoisia ympäristöongelmista. He ovat myös ymmärtäneet, että sähköautoilla ajaminen on nykyistä paljon halvempaa.

Kysely tehtiin 800 14–17-vuotialle nuorelle, ja sen toteutti yhteistyöhanke Go Ultra Low. Hankkeen takana on Britannian hallitus sekä useita autonvalmistajia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 21.10.2015
Kommentoi »