Tuulilasi

Selvitys: Näiden merkkien saksalaisomistajat ovat tyytyväisimpiä autoihinsaSelvitys: Näiden merkkien saksalaisomistajat ovat tyytyväisimpiä autoihinsa

Saksassa Kia Sportagella ajavat ovat tyytyväisimpiä autonomistajia suomalaistenkin suosimassa kompaktissa katumaasturiluokassa.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Paavo Martikainen

Tämä ilmenee J.D. Power 2014 Germany Vehicle Ownership Satisfaction Study -tutkimuksesta (pdf), jossa selvitettiin yli 18 000 autoilijan tyytyväisyyttä heidän autoihinsa.

Kun kaikki autoluokat otetaan vertailuun, vei Porsche ykkössijan. Toiseksi tyytyväisimpiä olivat Toyota- ja Volvo-kuskit. Kolmannelle sijalle ylsi Mercedes-Benz.

Tutkimuksessa rankattiin niin automallit kuin merkitkin Saksan markkinoilla. Kuljettajia pyydettiin arvioimaan heidän autojensa laatu, luotettavuus, houkuttelevuus ja käyttökustannukset.

Korean maasturi

Kia pärjäsi tutkimuksessa niin merkkinä kuin mallistoltaankin. Sportage saavutti 83,6 prosentin kuljettajatyytyväisyydellään 1. sijan kompaktissa SUV-luokassa.

Lisäksi Kia ylsi tutkimuksessa valmistajien kategoriassa merkkinä ensimmäisen kerran kärkikymmenikköön (10:s). Parannusta tuli viisi sijaa (15:s) viime vuoteen verrattuna.

”Tämä tulos on pitkän aikavälin osoitus kuluttajien tyytyväisyydestä Kian brändiä, laatua ja tuotteita kohtaan”, toteaa markkinointijohtaja Artur Martins Kia Motors Europelta.

Sportagen ohella myös muut Kia-mallit menestyivät omissa segmenteissään. Kia cee’d oli kompaktien autojen luokassa toinen. Pienten autojen kategoriassa Kia Rio saavutti kolmannen sijan. Kian menestystä täydensi Kia Venga, joka sijoittui pienten tila-autojen luokassa neljänneksi.

Sportage on Kian myydyin malli Euroopassa. Vuonna 2013 katumaasturia myytiin 89 553 kappaletta. Malli on valmistettu Kian Žilinan tehtaalla Slovakiassa, ja Suomeen sen uudistunut versio saapui keväällä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 2.6.2014