Apu

Selänteillä tammikuussa isot juhlat


Sirpa ja Teemu Selänne matkustivat Suomeen ilman lapsia. Tällaista parin elämä on ollut Teemun kiekkouran päättymisen jälkeen.
Kuvat Jaakko Jaskari

Linnan juhlien kuvatuin pari oli Teemu ja Sirpa Selänne. Kaksikon ympärillä alkoi hulina heti, kun he saapuivat linnaan.

- En koe väenpaljoutta mitenkään ihmeellisenä. Tänne oli tosi kiva tulla, Sirpa Selänne sanoi.

Matka Suomeen oli Sotshin olympialaisten jälkeen ensimmäinen, minne pari matkusti kahden ilman lapsiaan.

- Emme ole ikinä päässeet matkustamaan niin kuin normaali pariskunta, kun Teemu on ollut niin sidottuna lätkään. Oli haikeaa jättää perheen pienin itkemään kotiin, mutta välillä on hyvä tehdä näinkin.

Sirpan ja Teemun kuopus, Veera-tytär on nyt seitsemän. Hän ja perheen pojat ovat olleet onnellisia, kun Teemu on viettänyt aikaa enemmän kotona. Kiekkolegenda päätti pitkän uransa viime keväänä.

- Minä ja lapset rakastamme sitä, kun Teemu on niin paljon iltojakin kotona. Tavallaan oma elämäni ei ole kauheasti muuttunut, sillä olen hoitanut niin kauan perheen arkirumbaa. Neljän lapsen kyyditsemiset ja muu asioiden hoito vie suunnattomasti aikaa. Hän (Teemu) ei voi ottaa kaikkia mun juttuja.

Teemu Selänne ei ole haikaillut lopettamisen jälkeen pelikentille.

- On mahtava herätä aamulla, kun voi käytännösä tehdä mitä haluaa. Tietysti olemme paljon menossa, kun lapset harrastavat paljon. Itse olen bisnesten ohessa pelannut golfia ja tennistä. 

Tammikuussa Selänteillä on taas juhlan aika, kun Teemun pelipaita jäädytetään Anaheim Ducks-joukkueen kotihalliin.

- Olemme kutsuneet Suomesta 60 vierasta katsomaan ja juhlimaan sitä. Jäädyttämisestä tulee iso tapahtuma meidän perheessä, hyväntuulinen Sirpa sanoi. 

Julkaistu: 7.12.2014