Tuulilasi

Seitsemän EU-maata vaatii ääritiukkoja päästörajoituksia

Seitsemän EU-maata vaatii ääritiukkoja päästörajoituksia
Seitsemän EU-maata on pyytänyt Euroopan Komissiota ottamaan erittäin tiukan linjan, kun se määrittelee marraskuussa uudet päästörajoitteet tulevaisuudelle.
Kuvat All Over Press

Päästörajoitteiden tavoite on vähentää kasvihuonekaasujen määrää Euroopassa vuoden 1990 lukemista 40 % vuoteen 2030 mennessä.

Meneillään on kova lobbaus, sillä samaan aikaan autoteollisuus yrittää saada päästörajoja sellaisiksi, ettei heidän oma tulevaisuutensa romahda. Reutersin mukaan henkilöautojen päästöjen määrää ollaan näillä näkymin laskemassa 25-35 % vuoteen 2030 mennessä.

Seitsemän EU-maata, joissa autoteollisuus on hyvin vaatimatonta, lähettivät komissiolle kirjelmän, missä ne vaativat 40 % päästövähennyksiä. Kirjelmän allekirjoittivat Luxemburgin, Itävallan, Belgian, Hollannin, Portugalin, Irlannin ja Slovenian liikenne- ja ympäristöministerit.

Volkswagenin päästöskandaalin jälkeen myös suuret autoteollisuusmahdit Saksa, Ranska ja Italia ovat joutuneet kovan paineen alle hyväksyäkseen yhä tiukentuvat rajoitukset.

Autonvalmistajat ovat sanoneet kannattavansa vähäpäästöisiä autoja, mutta samalla ne ovat kertoneet, että kaikki on lopulta kiinni kuluttajien vaatimuksista ja toiveista.

Julkaistu: 30.10.2017
Kommentoi »