Tuulilasi

Seatin uuden sähköauton nimeksi tulossa Seat Born

Seatin uuden sähköauton nimeksi tulossa Seat Born
Seat on astumassa sähköistymisen aikakaudelle vuonna 2020. Yhtiön pääjohtaja Luca de Meo kuvaili vuotta 2020 ”Seatin sähköistymisen vuodeksi”.
Kuvat Seat

Seat kertoi jo aiemmin, että se tekee täysin itsenäisesti täyssähköauton vuonna 2020. Lisäksi tulossa on samana vuonna seuraavan sukupolven Leon, josta tulee lataushybridi.

Seatin automerkkien nimet ovat espanjalaisia kaupunkeja, mutta uusi sähköauto tekee pienen poikkeuksen; sen nimeksi on tulossa Born. El Born on kaupunginosa Barcelonassa. Seat on varannut itselleen nimet Born, Born-E sekä E-Born.

Sähköautoon on tulossa kehittynyt tietoviihdejärjestelmä sekä paljon liitettävyysominaisuuksia. Myös 2-tason autonomisia avustimia on autoon luvattu.

”Autosta on tulossa aika saman kokoinen kuin Leonista, mutta uuden MBE-alustan ansiosta sisätilaa on tulossa selkeästi enemmän”, paljasti Seatin varajohtaja Matthias Rabe Auto Expressille.

”Emme ole vielä päättäneet, mitä kaikkia ominaisuuksia siihen tulee, mutta aika lailla ohjelmistopohjaista uutta on luvassa. Voin kertoa, että autosta tulee todella hyvän näköinen, se on huomiota herättävä ja leimallisesti Seat”, Rabe sanoi.

Julkaistu: 23.3.2018
Kommentoi »